Skocz do zawartości
  • 0

Ośmioramienna gwiazda

opses

Pytanie

Napisano

Ośmioramienna gwiazda. Szerokość jakieś 5cm. Grubość nieco ponad 1mm. Nie wiem niestety z jakiego materiału wykonana. Materiał twardy, nie da się rozprostować paluchami.
Na początku myślałem, że zabawkowa gwiazda szeryfa ;), ale na ramionach są jakieś cyfry i monogramy. Co to może być?

Pozostałe zdjęcia wrzucę w następnych postach.

To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich serdecznie.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ma wartość kolekcjonerską, przesmaruj oliwą z oliwek i wytrzyj nadmiar. Miałeś wielkie szczęście znaleźć niezmiernie rzadki przedmiot, nieszczęście, że niekompletny i w nienajlepszym stanie.
Napisano
coby łatwiej było...
Знак 5-го гренадерского Киевского Его Императорского Высочества Наследника Цесаревича полка

podkładka" - czyli część
Napisano
Materiał to mosiądz, przy próbie prostowania pęknie. Można byłoby uprzednio podgrzać, ale patyna straci kolor. zostawiłbym tak jak jest.
Napisano
Galecki_99, kopijnik2- bardzo dziękuję za identyfikację.
Raned- nie mam doświadczenia w reanimowaniu tego typu przedmiotów, więc na razie ją zostawię (choc korci by wyprostować i delikatnie wyczyścić)

Czy część odznaki i to w takim stanie ma wartość kolekcjonerską czy to destrukt?
Napisano

Ośmioramienna gwiazda. Szerokość jakieś 5cm. Grubość nieco ponad 1mm. Nie wiem niestety z jakiego materiału wykonana. Materiał twardy, nie da się rozprostować paluchami.
Na początku myślałem, że zabawkowa gwiazda szeryfa ;), ale na ramionach są jakieś cyfry i monogramy. Co to może być?

Pozostałe zdjęcia wrzucę w następnych postach.

To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich serdecznie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie