Skocz do zawartości

Temat rzeka wybór wykrywacza .

abrakadabra

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich wiem że podobne tematy były poruszane mnóstwo razy jednak chciał bym usłyszeć opinie w tej konkretnej sprawie , opisze po kurtce moje doświadczenie z wykrywaczem .
1. Pierwszy sprzęt Garret ace 100 używany ok 2 lata
2. Garett ace 150 używany ok 4 lat do teraz i używał bym go dalej jednak wszyscy znajomi szykują się do przezbrojenia i ja nie chciał bym zostać w tyle :)
Po przeczytaniu setek postów przeglądnięciu kilku forów mam duży dylemat przy wyborze sprzętu , interesują mnie trzy modele wykrywaczy :
Garett at pro ,Tekkins Omega , Minelab Xterra 705 , może Whites XLT
Sprzęt ma mi służyć do poszukiwań kolorowej drobnicy ma być dość prosty w obsłudze nie lubię kręcić coś przy wykrywaczu po prostu raz ustawiam i szukam , no i na koniec musi być wytrzymały gdyż u mnie sezon trwa cały rok i nie raz w mrozie i pod śniegiem się kopało :)
Wiem że podobne tematy były poruszane tysiące razy ale chciał bym usłyszeć opinie w tej konkretnej sprawie gdyż bardzo cenie sobie opinię innych użytkowników , przedział pułap cenowy max z dużym bólem 3 tys. złotych
Napisano
To XLT od razu odpada. Nie jest to bynajmniej wykrywacz typu włącz i szukaj. Można co prawda chodzić na fabrycznych programach, tylko po co kupować taki sprzęt, jak i tak nie wykorzysta się jego potencjału nawet w połowie.
Napisano
Dlaczego XLT odpada?ja kupiłem eagle spectrum poprzednik XLT i tez myślałem ze będzie za trudny,a w sumie używamy tylko kilku nastaw odpowiadających za zasięg.Teraz ten sprzęt ma u mnie dożywocie,kilka lat zmieniałem detektory i zawsze mi czegoś brakowało,a orzełek ma wszystko.
Napisano
Witam,

z tych wykrywaczy które wymieniłeś znam i szczerzę mogę polecić X-terrkę 705 (kosa na kolorek). Ja na twoim miejscu rozważył bym jeszcze któregoś z nowych Rutusów. Co prawda typowej na kolor Optimy nie znam, ale moi koledzy biegają z Argo i Proximą i naprawdę bardzo dobre sprzęty godne polecenia. No i parę" zł zostało by Ci w kieszeni.

Pozdrawiam.
Napisano
Witam serdecznie! Posiadałem przez 4 lata parę wykrywaczy, które były bardziej lub mniej przez mnie lubiane. Pierwszy mój w życiu był pospolity smętek, który długo u mnie miejsca nie zagrzał. Druga była zaś PROxima, otóż na początku myślałem że ten wykrywacz ma małe zasięgi i jest niczym specjalnym ze zbiegiem czasu wiem że był to przyzwoity sprzęt za swoją cenę. Trzecia zaś była X-terra 705 i tutaj przeżyłem prawdziwe zdziwienie (cewka 10.5cala standardowa DD) zasięgi niczym wielkim nie powalały na kolana a opcje dostępne były opcjami widmo, nie szczególnie spisywały się (czyt. tryb plażowy, a na plaży nie było widać różnicy pomiędzy tym trybem a standardowym). Na spalonkach po godzinie dostawałem wielkiej głowy od duszenia się tego sprzętu, czasami nie wiedziałem czy kopać po prostu sprzęt głupiał. Sprawę na bank by załatwiła cewka eliptyczna o większej częstotliwości ale nie miałem ochoty się w to bawić bo nie tylko po polach chodzę, a też głównie po lesie a tam niestety sprzęt odpadał z racji swej płytkości. Czwartemu sprzętowi, któremu zaufałem był Sovereign Gt. Wykrywacz był i jest wyśmienity, żałuję że go sprzedałem ale nie miałem wyjścia(czyt. sytuacja finansowa). Idealny na drobnicę jak i duże gabaryty pomimo, że miałem cewkę 8 calową!!.
Napisano
Moja droga była następują: ace 250 (sprzedany), gti 2500 (sprzedaję), e-trac, x-terra 705, fisher f75ltd.

Ace bardzo fajny na początek, gti nie dla zwykłego poszukiwacza (czyt. nie na drobnicę), e-trac fajny stabilny kombajn, trzeba w nim ogarnąć trochę opcji i moja ulubiona x-terka 705 na szybkie wypady, szybkie przemiatanie, stabilna i dość głęboka (często z kolegą testowaliśmy sygnały porównując z e-trac'iem). O fisherku f75ltd nie mogę za dużo powiedzieć bo choć mam go rok to ze dwa razy go testowałem a wszystko dlatego, że moim ulubionym wykrywaczem jest x-terra 705 i ten wykrywacz polecam na zamianę po ace 150. Jest prosty w obsłudze, dużo głębszy od ace'ów i bardzo stabilny. Jakbym się cofnął i miał tą wiedzę co teraz to kupił bym tylko xterkę...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie