zbyszek12315 Napisano 24 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2012 witam czy można wyprostowac pogiętą klamrę austro - węgry , i jak to zrobić ? - dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek12315 Napisano 25 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2012 witam to ta klamra , czy da sie ją uratować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek12315 Napisano 25 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2012 ładny stan tylko pogięta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
major02 Napisano 25 Wrzesień 2012 Share Napisano 25 Wrzesień 2012 powiem ci tak, ja osobiście bym jej nie ruszał bo bał bym się że pęknie, jedynie co mi tu przychodzi do głowy to lekkie pukanie młoteczkiem i to przez jakieś szmaty by jej nie po obijać, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maromierz Napisano 25 Wrzesień 2012 Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Gdzieś był temat o prostowaniu orzełków, gotując je najpierw w oliwie ( wysoka temperatura wrzenia) a następnie za pomocą szczypców delikatne rozprostowywanie. Metale pod wpływem temperatury stają się bardziej plastyczne. Jeżeli będziesz stopniowo i delikatnie rozprostowywał to nic nie powinno się ukruszyć. Oczywiście trzeba pamiętać o podłożeniu jakiejś szmatki pod szczypce, żeby nie porysować klamry. Taka jest moja propozycja, może ktoś inny, mądrzejszy się wypowie.Nie proponowałbym stukania młotkiem.ps. Jest to klamra Austro-Węgierska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
major02 Napisano 26 Wrzesień 2012 Share Napisano 26 Wrzesień 2012 ja tylko narzuciłem sugestię, dla tego też mówiłem że ja to bym jej nie ruszał, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mates_chmk Napisano 26 Wrzesień 2012 Share Napisano 26 Wrzesień 2012 bardzo prosze;) http://odkrywca.pl/prostowanie-mosieznych-orzelkow-ozdob,678832.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 26 Wrzesień 2012 Share Napisano 26 Wrzesień 2012 Coś bardziej w temacie jak orzełki http://odkrywca.pl/search/index.php?sq=prostowanie+klamry&ws=txt&id_forum=all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 26 Wrzesień 2012 Share Napisano 26 Wrzesień 2012 wyszukiwarka nie gryzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.