leon wallonien Napisano 22 Wrzesień 2012 Autor Napisano 22 Wrzesień 2012 Witam. Prosze o identyfikacje kabur które ostatnio nabyłem na giełdzie staroci. Wydaje mi sie, ze skórzana to pierwsza wojna, a parciana nie mam pojecia...Do jakich pistoletów sa te kabury?
leon wallonien Napisano 22 Wrzesień 2012 Autor Napisano 22 Wrzesień 2012 Witam. Prosze o identyfikacje kabur które ostatnio nabyłem na giełdzie staroci. Wydaje mi sie, ze skórzana to pierwsza wojna, a parciana nie mam pojecia...Do jakich pistoletów sa te kabury?
leon wallonien Napisano 22 Wrzesień 2012 Autor Napisano 22 Wrzesień 2012 4. Skórzana kabura na metalowym zapieciu ma sygnowania N.B.Ltd
SPoskier Napisano 22 Wrzesień 2012 Napisano 22 Wrzesień 2012 skórzana: http://www.worthpoint.com/worthopedia/british1941-leather-holster-for-webley-enfield N.B.Ltd robiła też do Coltów i innych marek
SPoskier Napisano 22 Wrzesień 2012 Napisano 22 Wrzesień 2012 ps. odnośnie parcianej kabury cały czas kojarzy mi się z kaburą P-38, wydaje mi się jakbym już taką widział, ale to może jakieś podświadome skojarzenie, mogę się grubo mylić
Pytanie
leon wallonien
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.