Tauder Napisano 20 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2012 Man Behind The Sun tytuł alternatywny .Do obejrzenia na YouTube.Film dla ludzi o mocnych nerwach .Nie polecam wrażliwym .http://www.youtube.com/watch?v=_jrifmpz7LA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 Robi wrażenie, w pewnych momentach to mnie nawet ciarki przeszły. I niestety to w tej wojnie było najgorsze - masowe zbrodnie na cywilach, pseudo-eksperymenty, obozy zagłady itp.Wiedziałem, że japońcy byli chyba najbrutalniejszą armią II wojny, ale jakoś nigdy nie słyszałem o ich eksperymentach pseudomedycznych. Widzę, że w skali tych zbrodni Niemcy są dużo z tyłu za Japońcami - a jednak to oni z doktorem" Mengele na czele są bardziej postrzegani jako najokrutniejsi... O zbrodniach dalekiego wschodu się nie mówi np. w szkołach - czy to tylko dlatego, że nas nie dotyczyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.