Skocz do zawartości
  • 0

Pocisk ćwiczebny / granat

DamianosSs1

Pytanie

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A mógłbyś potwierdzić czymś tą informację ?

Posiadam wersję szkolną wykonaną z aluminium, wprawdzie z 1948 ale jednak jest znacząca różnica w kształcie.

Wg. mnie to nie jest granat.

Napisano
być może i dobrze kojarzysz Avenius :) jednak na powierzchni nie widać żadnych mechanizmów, chociaż rdza jest dość gruba wiec coś może się pod nią skrywać

może ktoś jeszcze coś doda lub potwierdzi
Napisano
Witam ponownie zainteresowanych otóż ostatnio trafiłem na to w necie, długość zgadza się idealnie tylko wagi nie mam :)

http://xarchiwum.pl/granat-przeciwpancerny-trzonkowy-cwiczebny-i1365388396.html
Napisano
nie wiem tak sobie tylko pomyślałem od góry nic nie ma żadnego zapalnika ale w środku zawsze coś może być, nawet nie wiem czy to pocisk... znaleziony w okopie 2 m dalej znalazłem ładny guzik groszek" i trochę łusek

czyli lepiej zostawić i nie tykać? zostawiłem to w lesie ale jak tak to trzeba by to zakopać głębiej, chyba że saperzy ... ale nie wiem czy warto
Napisano

Witam wszystkich serdecznie i dzięki za zainteresowanie. Myślę że to na pewno nie jest to Garłacz VB, jest w ogóle inny niż mój wykopek... dołączam foto.

Ave Danzing mój wykop ma identyczny kształt jak twój granat ćwiczebny, więc t mogło by być to ale zawsze jest to ale" :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie