Pablooos Napisano 16 Wrzesień 2012 Autor Napisano 16 Wrzesień 2012 Chcialem zapytac Was czy moze mieliscie do czynienia z takim zestawem ? Zastanawiam sie nad kupnem tej cewy z tym ze na Youtube znalazlem filmik z jakims tam marnym porownaniem z tym ze te marne porownanie troche mnie zaskoczylo bo po zakopaniu monety sygnal na Nelu byl niewiele lepszy niz na standardowej cewce. Dlatego teraz nie wiem czy jest sens wogole wydawac pieniadze na to ?Pozdrawiam
luhubama Napisano 16 Wrzesień 2012 Napisano 16 Wrzesień 2012 akurat dziś w Ogłoszeniach pojawił się fisher f2 z cewka Nel Tornado, może spytaj sprzedawcy, w ogłoszeniu jest tel i powinien być mail
luhubama Napisano 16 Wrzesień 2012 Napisano 16 Wrzesień 2012 akurat dziś w Ogłoszeniach pojawił się fisher f2 z cewka Nel Tornado, może spytaj sprzedawcy, w ogłoszeniu jest tel i powinien być mail
dino73 Napisano 17 Wrzesień 2012 Napisano 17 Wrzesień 2012 Jeżeli to ten wykrywacz o którym myślę to ci odradzam facet który miał taki zestaw strasznie narzekał ze nie widzi małych monet a i zasięg bez rewelacji,pogonił go na alezło a o de mnie kupił whitesa,jeżeli to ten detektor znowu jest wystawiony to wnioski sam sobie wysnuj.
Pablooos Napisano 17 Wrzesień 2012 Autor Napisano 17 Wrzesień 2012 Kurcze, szczerze powiem ze spodziewalem sie jednak wiekszej poprawy po zalozeniu tej cewki i tak naprawde teraz nie wiem czy jest wogole sens ja kupowac ! Myslalem ze na razie kupie ta cewke do F2 a w nowym sezonie kupie F4 i zaloze ja do F4. Bo jezeli nie widzi malych monet to co ja nia bede kopac ?Moze ktos mial jeszcze jakies doswiadczenia z takim zestawem ?
Krychus Napisano 18 Wrzesień 2012 Napisano 18 Wrzesień 2012 strasznie narzekał ze nie widzi małych monetPieprzenie. Jak taka cewka nie może widzieć małych monet? I tu warianty są dwa:- jeśli byłaby to cewka 15 x 17, to bym zrozumiał, ale 12 x 13? facet zbyt szybko machał - facet polował na krajcary albo ich kawałki, które to jeszcze sztorcem w ziemi leżały. A może i nawet na złote 3,5mm monetki, które to widziałem na forum Proscana:http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=929:)Proszę w żadnym wypadku nie brać sobie tego do serca, bo monety wielkości jak np. fenigów czy współczesnych groszy to detektor z tą cewką widzi spokojnie. Nie wiem, skąd takie przekonanie. Pomysł przesiadki z F2 za F4 niezbyt trafiony, zasięg polepszy się właściwie niewiele, tyle przez to, co wniesie balans gruntu, reszta prawie, że taka sama. K.
seeker Napisano 21 Wrzesień 2012 Napisano 21 Wrzesień 2012 Założenie większej cewki nie poprawia jakoś znacząco zasięgów na przedmioty wielkości monety, ale na nieco większe tak. Mam stargo Whites'a CIIISL cewka 15 cali na monetach daje do maksymalnie ok. 3cm więcej (w powietrzu) w stosunku do standardowej 9'5 cala. Natomiast na puszce po coli jest to już ok 20cm. Krychus dobrze mówi, duża cewka nie powinna mieć też problemów z łapaniem małych monet (tych samych które łapie mniejsza cewka). Tylko, że tam gdzie standardowa cewka się wcisnie i wyłuska monetkę z pomiędzy złomu, duża może nie złapać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.