Skocz do zawartości
  • 0

Zdobiony, mosiężny przedmiot.

Mj

Pytanie

Napisano

Witam. Zaraz po wygrzebaniu z ziemi skojarzył mi się ten fant z ozdobnym wykończeniem ogrodzenia, jednak po umyciu zwątpiłem bo posiada za dużo otworów: na dole, na górze i z boku, wewnątrz wszystkie się ze sobą łączą. Materiał wykonania mosiądz, tak mi się przynajmniej wydaje. Kojarzy ktoś cóż to takiego? Z góry dziękuję.

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To tylko moje przypuszczenia co do ozdobnego pionka do gry w szachy. Oto inny pionek. A otwór u podstawy z boku też mógł by służyć za wprowadzenie elementu mocującego bądź fabryczna wada figóry:/ to są moje gdybania:)

Napisano

Lub coś w rodzaju pogrzebaczy do kominka, wieszaka na ubrania i wiele, wiele innych pomysłów jakie przyjdą do głowy. W każdym z tych przedmiotów element taki może zawierać wskazane otwory by być trwale połączony z całą resztą.

Napisano
Witam wszystkich. Pikami, a nie przyszło Ci do głowy, że ktoś może nie ma tyle czasu co Ty i wchodzi na internet raz na jakiś czas? Mogę Ci jedynie pozazdrościć. I tyle na temat. Co zaś się tyczy zamieszczonego przedmiotu to myślę że wszyscy, którzy kojarzyli to z długą białą bronią trafili w dziesiątkę. Zamieszczone przez Was fotki tłumaczyłyby skąd się wziął ten otwór z boku. Raz jeszcze wszystkim dziękuję i pozdrawiam.
Napisano
Zapomniałem dodać, że przedmiot jest dość masywny i ciężki nie mam jednak na czym ustalić dokładnej wagi. A przedmiot znalazłem na tym samym polu co ten http://odkrywca.pl/przedmiot-z-plaskorzezba-orla-,708428.html#708428
Napisano

Witam. Zaraz po wygrzebaniu z ziemi skojarzył mi się ten fant z ozdobnym wykończeniem ogrodzenia, jednak po umyciu zwątpiłem bo posiada za dużo otworów: na dole, na górze i z boku, wewnątrz wszystkie się ze sobą łączą. Materiał wykonania mosiądz, tak mi się przynajmniej wydaje. Kojarzy ktoś cóż to takiego? Z góry dziękuję.

Napisano
http://www.google.pl/search?q=szpady&hl=pl&client=opera&hs=zsT&rls=pl&channel=suggest&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hu9MUIaHOYaVswaLzYEI&ved=0CDEQsAQ&biw=1247&bih=819 może to

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie