cuma Napisano 4 Wrzesień 2012 Autor Napisano 4 Wrzesień 2012 z obozu w Szczypiornie i Beniaminowie.witam.obóz jeniecki legionistów.tego roku {1917}, w listopadzie, część jeńców zostaje przeniesiona do mojego miast.i pytanie...czy mogła ona tu trafić z jednym z nich?
cuma Napisano 4 Wrzesień 2012 Autor Napisano 4 Wrzesień 2012 czy jest to pózniejszy wyrób, mający na celu uczczenie jeńców z tego obozu?będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.dziękuję i pozdrawiam!
bounty1 Napisano 4 Wrzesień 2012 Napisano 4 Wrzesień 2012 prawdopodobnie wpinka od czapki, weterana takiegoż obozu..
cuma Napisano 4 Wrzesień 2012 Autor Napisano 4 Wrzesień 2012 dzięki bounty1 za zainteresowanie. właśnie znalazłem.https://www.google.pl/search?q=odznaka+pamiatkowa+internowanych+Szczypiorno+1917&hl=pl&client=firefox-a&hs=aA2&rls=org.mozilla:pl:official&channel=fflb&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=H3ZGUOGuDInDtAaBuYDABQ&ved=0CFQQsAQ&biw=1366&bih=665trwało to trochę, ale trafiłem i wiem już co to.bardzo się cieszę bo dla mnie piękna rzecz!pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.