popek Napisano 3 Wrzesień 2012 Autor Napisano 3 Wrzesień 2012 jak w temacienic nie mogę znaleźć ale może nie wiem czego szukać ....
popek Napisano 3 Wrzesień 2012 Autor Napisano 3 Wrzesień 2012 kurcze bardzo mnie korci aby to rozszyfrować .... bo to pękny sygnowany przedmiot o charakterze dystynkcji (na czako ??!!) lub czegoś podobnego (skóra , sakfa itp), raczej nie jest to konina .... to dosyć spory przedmiot, i misternie wykonany.stylistyka militarna lili (lilijki) -oczywiście królestwo Francji-u nas August II Mocny-oczywiście harcerstwo II RP, tam nie widziałem nigdy kwiatkówmam świadomość że może być to ludowe/poprostu rzemieślnicze" ale mam wątpliwości.(charakter puncy wydaje mi się militarny)
popek Napisano 3 Wrzesień 2012 Autor Napisano 3 Wrzesień 2012 podbijam może jednak ktoś coś kojarzy ?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 15:57 03-09-2012
popek Napisano 14 Wrzesień 2012 Autor Napisano 14 Wrzesień 2012 witam po rzerwie :) może jednak, na kogoś trafię ...
popek Napisano 6 Wrzesień 2012 Autor Napisano 6 Wrzesień 2012 nie , las mazowieckie, okolice przyczółka magnuszewskiego, walki w różnych okresach tropem bardziej sasów i szwedów ...... ale tak naprawde nic nie wiadomo
bounty1 Napisano 6 Wrzesień 2012 Napisano 6 Wrzesień 2012 Mosiądz?Czcionka na oko lata 1840-1920, wykonanie nie-ludowe, a fabryczne.Odlew.Prawdopodobnie naszywane na coś..
popek Napisano 6 Wrzesień 2012 Autor Napisano 6 Wrzesień 2012 no niestety tyle się domyślam, mi także bicie wygląda na nie starsze niż 200 lat, ale nie znam i nie bardzo wiadomo mi nic o biciach przedmiotów szwedzkich-saskich
popek Napisano 6 Wrzesień 2012 Autor Napisano 6 Wrzesień 2012 ciekawe jakie to kwiatki mogło by pomuc ...
bounty1 Napisano 6 Wrzesień 2012 Napisano 6 Wrzesień 2012 to nie jest fleur de lis, to po prostu lilia.. równie dobrze może być emblemat religijny itp.
popek Napisano 3 Wrzesień 2012 Autor Napisano 3 Wrzesień 2012 jak w temacienic nie mogę znaleźć ale może nie wiem czego szukać ....
matrix14xxx Napisano 7 Wrzesień 2012 Napisano 7 Wrzesień 2012 Może kawałek okucia od zamka drzwi,szafy?
Pytanie
popek
jak w temacie
nic nie mogę znaleźć ale może nie wiem czego szukać ....
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.