dziabuch Napisano 4 Marzec 2013 Napisano 4 Marzec 2013 Szwejku, zidentyfikowałeś te blaszkę koło krzyżyka..?
szwejk4 Napisano 4 Marzec 2013 Autor Napisano 4 Marzec 2013 Ta blaszka po prawej koło krzyżyka to łuska z paska pickelhauby.
szwejk4 Napisano 7 Marzec 2013 Autor Napisano 7 Marzec 2013 Jako że dziś druga zmiana a pogoda sprzyjająca to postanowiłem troszkę pospacerować po polu co byłem na nim ostatnio.Już na dzień dobry dostrzegłem że konkurencja nie śpi i ktoś buszował po polu dzień przed, ze smutkiem zacząłem spacer,a to kilka drobiazgów zebranych po konkurencji;)i mały apel z tego miejsca ZAKOPYWAĆ DOŁY BO TO CO W LASKU ZOSTAŁO WOŁA O POMSTĘ!
szwejk4 Napisano 14 Marzec 2013 Autor Napisano 14 Marzec 2013 Witam wszystkich jako że w zeszłą niedziele zrobiłem się o rok starszy co nie znaczy odrazu mądrzejszy:) i korzystając z zaproszenia kolegi to spakowałem szybko co trzeba(Proxi, łopatka dużo wody ognistej)i w drogę:)
szwejk4 Napisano 14 Marzec 2013 Autor Napisano 14 Marzec 2013 A oto miejsce spacerku i delektowania się pyszna wodą święconą ,sad sąsiada kolegi który wspominał dziwne zainteresowanie byłych właścicieli tym skrawkiem zieleni. A jako że dobrze sąsiady żyją to z zaciekawieniem pospacerowaliśmy po tym pięknym sadzie:)
szwejk4 Napisano 14 Marzec 2013 Autor Napisano 14 Marzec 2013 Już po zaledwie kilku metrach duży sygnał opodal starej jabłoni:)
szwejk4 Napisano 14 Marzec 2013 Autor Napisano 14 Marzec 2013 Po kilku minutach kopania i niewielkim dołku sygnał coraz mocniejszy z pełna ostrożnością kopię coraz głębiej.
szwejk4 Napisano 14 Marzec 2013 Autor Napisano 14 Marzec 2013 I ukazuje się naszym oczom kawałem blachy;) a co pod blachą? bursztynowa komnata? ,skarb narodów? a może złoto trzeciej rzeszy?
szwejk4 Napisano 14 Marzec 2013 Autor Napisano 14 Marzec 2013 Niestety pod blacha nie było nic;) ale emocje nie do opisania,a jako że woda święcona lała się dość mocno to sąsiad przypomniał sobie o starych medalach dziadka,długo nie czekałem i po otrzymaniu pozwolenia na buszowanie po strychu postanowiliśmy go poświęcić;)
szwejk4 Napisano 14 Marzec 2013 Autor Napisano 14 Marzec 2013 A oto i wyżej wspomniane medaliki może nic specjalnego ale jak dal mnie to historia człowieka i naszego kraju.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.