maromierz Napisano 19 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2012 Witam,niedawno trafiłem taką oto manierkę. Niestety została trafiona szrapnelem. Mimo to chciałbym ją odrdzewić. Czym to zrobić, aby całkiem nie zniszczyć chromowania ( wewnątrz, widoczne na 2 zdjęciu), a całkowicie pozbyć się rdzy. Próbowałem octu, ale nic nie dawało. Może autoliza? Czekam na propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maromierz Napisano 19 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2012 Widok od środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 20 Sierpień 2012 Share Napisano 20 Sierpień 2012 1.Jaki chrom? toć platerowana cynkiem.2.Se już chrom" zniszczyłeś kwasem,jak nie wiesz do czego służy ocet to spytaj babci.3.Tylko elektroliza i tylko sól lub soda w charakterze elektrolitu - to nie strawi resztek cynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maromierz Napisano 20 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2012 Dobrze, spróbuję. Co do cynku, to go nie zniszczyłem. Przecierałem szmatką nasączoną octem jedynie zewnętrzną część jednej połowy. Taki sposób podsunął mi doświadczony poszukiwacz i nie miałem pojęcia, że będzie to niewłaściwe. Nie wiem po co wyjeżdżałeś z tą babcią. Nie jestem barbarzyńcą, i nie chcę zniszczyć żadnego przedmiotu, dlatego dodałem wątek. Mimo to i tak dziękuję za radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.