Praktycznie wszyscy moi pradziadkowie byli w Wermachcie, niestety bardzo niewiele dokumentów posiadam, jednym z nich jest Wehrpass oraz dwa dokumenty.
Poniżej odnośnik do spakowanego archiwum w którym znajdują sie pdf-y w wysokiej rozdzielczości w których zeskanowane są konkretne, zapisane strony Wehrpass-u. Niestety moje zainteresowanie fortyfiakcjami i IIWS nigdy nie dotyczyło dokumentów, a z niemieckim u mnie bardzo słabo. Niektóre strony Wehrpassu są zapisane przez moją babcie w czasach dziecięcych, babcia jest już bardzo leciwa i jej marzeniem jest poznanie gdzie służył jej ojciec.
Bardzo serdecznie proszę o informację jaki oddział, jaki stopień, gdzie służył i generalnie wszystkie możliwe informacje o tych dokumentach, tak jak mówie z moim niemieckim jest źle i nawet z translatorem niewiele mi z tego wychodzi...
http://www7.zippyshare.com/v/19822010/file.html
bardzo serdecznie proszę o informacje,
Poniżej wklejam okładkę Wehrpass-u oraz dwa zachowane dokumenty, wiem co to za dokumenty jednak chciałbym się dowiedzieć dokładnie czego dotyczą i na jakiej podstawie były wystawione.
Pytanie
conir
Praktycznie wszyscy moi pradziadkowie byli w Wermachcie, niestety bardzo niewiele dokumentów posiadam, jednym z nich jest Wehrpass oraz dwa dokumenty.
Poniżej odnośnik do spakowanego archiwum w którym znajdują sie pdf-y w wysokiej rozdzielczości w których zeskanowane są konkretne, zapisane strony Wehrpass-u. Niestety moje zainteresowanie fortyfiakcjami i IIWS nigdy nie dotyczyło dokumentów, a z niemieckim u mnie bardzo słabo.
Niektóre strony Wehrpassu są zapisane przez moją babcie w czasach dziecięcych, babcia jest już bardzo leciwa i jej marzeniem jest poznanie gdzie służył jej ojciec.
Bardzo serdecznie proszę o informację jaki oddział, jaki stopień, gdzie służył i generalnie wszystkie możliwe informacje o tych dokumentach, tak jak mówie z moim niemieckim jest źle i nawet z translatorem niewiele mi z tego wychodzi...
http://www7.zippyshare.com/v/19822010/file.html
bardzo serdecznie proszę o informacje,
Poniżej wklejam okładkę Wehrpass-u oraz dwa zachowane dokumenty, wiem co to za dokumenty jednak chciałbym się dowiedzieć dokładnie czego dotyczą i na jakiej podstawie były wystawione.
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.