wolf1488 Napisano 15 Sierpień 2012 Autor Napisano 15 Sierpień 2012 witam!Otoz ostatnio zepsula sie koledze cewka w prism IV mial on cewke 950 patrzylismy na cewki i one sa jakies ruzne DD Itp jaka cewke moge do niego dac tak aby nie uszkodzic wykrywaczaA jesli chodzi o coinmastera to chodzi o cewke ktora polepszyc zasieg bo nie chce zmieniac na inna wykrywke.Moze to denne pytanie ale nie znam sie dokladnie na tym . Pozdrawiam !
toska Napisano 15 Sierpień 2012 Napisano 15 Sierpień 2012 Witam wykrywacze serii prizm i coinmasters to praktycznie ta sama rodzina.Można do nich stosować wymiennie te same sądy,ale muszą one być z serii do tych sprzętów dedykowanej.Standardowa 950 jest najlepszym wyborem do tych wykrywaczy.Problem z rozszczelnieniem sądy to częsty przypadek dotyczący akurat tej konstrukcji w białasach :).
toska Napisano 15 Sierpień 2012 Napisano 15 Sierpień 2012 PS.takie sądy można podpiąćhttps://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum24/aaa_081.jpg
wolf1488 Napisano 17 Sierpień 2012 Autor Napisano 17 Sierpień 2012 a gdzie moge kupic takie cewki oprucz vikinga bo tam ceny sa strasznie duze.Mam jeszcze jedno pytanie ten prism strasznie szaleje caly czas tarabani nawet gdy skieruje sie go w powietrze czy to moze byc wlasnie wina tej cewki ?
Krychus Napisano 17 Sierpień 2012 Napisano 17 Sierpień 2012 A jak tą cewkę odłączysz? Myślę, że tu odpowiedź sama się nasunie. K.
wolf1488 Napisano 17 Sierpień 2012 Autor Napisano 17 Sierpień 2012 no tak :D powiedzmy np ze ona jest rozszczelnniona i zaszla wilgocia to idzie ja reanimowac ?
Krychus Napisano 17 Sierpień 2012 Napisano 17 Sierpień 2012 To może nie być takie proste. Ale można by ją rozebrać, bardzo dobrze wysuszyć, a następnie zalać ubytki np. żywicą Epidian 5. Realne i wykonalne, ale trochę wymagające cierpliwości... K.
toska Napisano 17 Sierpień 2012 Napisano 17 Sierpień 2012 Zapewne kolega ma sondę która na fotce jest po lewej tzw.pająk i to właśnie ta cierpi na przypadłość o której mowa.Opcja pierwsza to - o ile mocno nie puściły spoiny przy łączeniu dolnej wytłoczki z górną i problem to zawilgocenie a nie zalanie to można próbować wysuszyć ale na początek bez rozpołowiania (parapet/słoneczko/suszarka do włosów itp. itd.)i jeśli problem po sprawdzeniu na suchej miejscówce ustąpił to uszczelnić i wzmocnić spoiny jakimś specyfikiem ( u mnie te działania pomogły)Opcja druga kosztowna ale nie tak jak nowa sonda to wysłanie jej do pogwarancyjnego serwisu whites P.Proscana.
Krychus Napisano 17 Sierpień 2012 Napisano 17 Sierpień 2012 Zapewne kolega ma sondę która na fotce jest po lewej tzw.pająkZapewne to on napisał, co ma. mial on cewke 950Czyli właściwie problem leży tu chyba po innej stronie. Jeśli mówimy tu o oryginalnie fabrycznej cewce wraz z wykrywaczem (nie była ona wymieniana po kupnie) to dowodzi, że jest to jeszcze ten stary" Prizm z tą cewką 950, ale nie taką jak na zdjęciu, tylko taką płaską, z szarym kablem? Zgadza się?I w tych cewkach problem od kiedy pamiętam leżał nie w samej cewce, a cieniutkim kablu, w którym szybko przecierał się ekran i to było wadą, która doprowadzała do niestabilności. Bo tak jak czytam - powiedzmy np ze ona jest rozszczelniona" - tutaj bardziej przypuszczasz... Proszę, jeśli kolega ma takie zdolności, wymienić kabel. Albo odesłać do ProScana. Wyjścia są 2. Pozdrawiam serdecznie, K.
wolf1488 Napisano 17 Sierpień 2012 Autor Napisano 17 Sierpień 2012 wlasnie po obejzeniu tej cewki nie widac zadnego roszczelnienia kolego krychus prawdopodobnie trafiles w sedno kolega mowil mi ze jak ruszal kablem i przy wejsciu to przestawal mu wariowac powiem mu co i jak i napisze czy podzialalo z gory wielkie dzieki !! A co do coinmastera sa cewki jakis innych np. Innych firm ktore polepsza jego zasieg ?
Krychus Napisano 17 Sierpień 2012 Napisano 17 Sierpień 2012 Nel Hunter 12,5x9,5 cala DD jest chyba dedykowany do wszystkich Prizmów. To będzie najbardziej uniwersalne wyjście. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia, K.
toska Napisano 17 Sierpień 2012 Napisano 17 Sierpień 2012 To ja kuźwa w końcu nie wiem jaką kolega ma cewkę. Daj foto. Krychus w najstarszej wersji prizmów sąda była masyw 8 cali
Krychus Napisano 18 Sierpień 2012 Napisano 18 Sierpień 2012 Nie chodzi o tą zamkniętą ósemkę. Chodzi o coś a'la Eclipse 950 od MXT. Chodzi o coś takiego:http://metaldetekt.com/wp-content/uploads/2011/07/prizm950-377x200.pngPozdrawiam serdecznie, K.
wolf1488 Napisano 27 Sierpień 2012 Autor Napisano 27 Sierpień 2012 witam ponownie dzis wysledzilem na allegro cewke marki detech widzialem ze ma on cewki do prizmow lecz coinmastera tam nie znalazlem otuz nasuwa mi sie pytanie czy jak podlaczyl bym ta cewke detecha do mojego coinmastera stalo by sie cos? Bo wydaje mi sie ze miedzy prizmem III a moim coinmasterem nie ma ruznicy tak samo zbudowane takie same funkcjie i osiagi a nazwa to raczej chwyt marketingowy co o tym myslicie ?
Krychus Napisano 27 Sierpień 2012 Napisano 27 Sierpień 2012 O ile pamiętam, Prizm II/II to Coinmaster, a Prizm IV to Coinmaster Pro :) Także powinno pasować.K.
wolf1488 Napisano 27 Sierpień 2012 Autor Napisano 27 Sierpień 2012 a ja mysle ze III :P to jest to samo co w prizmie IV ruzni sie od III paroma przyciskami w coinmasterze mamy to samo zasiegami coinmaster jest taki jak III :)
Krychus Napisano 27 Sierpień 2012 Napisano 27 Sierpień 2012 Prizm II/II to CoinmasterMiało być II/III" oczywiście. Dzięki za uwagę. K.
anRO Napisano 28 Sierpień 2012 Napisano 28 Sierpień 2012 Wszystko co pasuje do serji Prizm,pasuje do Coinmastera.Coinmaster to odpowiedz na serie ACE Garretta .Postanowiono obniżyć koszt produkcji najtańszych wykrywaczy Whites.Zrobiono to w ten sposób że,zrezygnowano z cewki 9,5 takiej jak w wyższych wersjach/MXT,DFX/,zastępując ją tańszą ażurową.Zlikwidowano zaciski na rurkach takie jakie są w /MXT,DFX/,zmieniono kolor i nazwę,obniżono cenę.
saperfts Napisano 7 Wrzesień 2012 Napisano 7 Wrzesień 2012 Witamotoż zacznę od początku. nie mialem czasu żeby sie zebrac i w koncu odpisac. co do cewek do coinmastera to polecam tą strone http://www.nel-coils.pl/produktytaki masz wybór : Nel Big - 15 x 17 cali (38 cm x 46 cm) Nel Storm - 13 x 14 cali (33 cm x 36 cm) Nel Tornado - 12 x 13 cali (30 cm x 33 cm) Nel Hunter - 12,5 x 8,5 cala (32 cm x 22 cm) Nel Sharpshooter 9,5 x 5,5 cala (24 cm x 14 cm) Nel Sharp 5 cali (13 cm)ale przy zmianie cewki trzeba ją jeszcze dostroic.niestety nie mialem jeszcze okazji pracowac na tego typu cewkach. to jest jedna sprawa.
saperfts Napisano 7 Wrzesień 2012 Napisano 7 Wrzesień 2012 teraz sprawa druga.było wspomniane o rozszczelnieniu cewki.Otoż mi po 2 latach cieziej eksploatacji tej cewki stała się wlasnie ta rzecz. Na zdejciach zaprezentuje jak cewka wygląda zabita piaskiemm. musialem ją rozebrac ostrożnie poodklejac pozostałą spoinę i wysuszyć suszarką do włosów. No wlasnei ale co dalej. Najgorsza sprawa to połączenie obu częsci cewki. Trzeba znaleźc taki klej który będzie mozna ewentualnie zerwac gdyby sie cos działo.KKleje na acetonie ktory rozpuszcza plastik odpadają. Mozna to zrobic klejem typu Sikaflex 252 lub Sikaflex 221.Ja użyłem poodobnego kleju tez w kielbasce . Zastosowanie to glównie klejenie szyb.....
saperfts Napisano 7 Wrzesień 2012 Napisano 7 Wrzesień 2012 po otwarciu,jedna uwaga , trzeba uważać na ten cieniutki kabelek. Jest to masa ekranu elektrostatycznego. Jest strasznie delikatny i łatwo go urwac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.