groszek37 Napisano 15 Sierpień 2012 Autor Napisano 15 Sierpień 2012 Witam, posiadam taką oto łuskę, prosiłbym o wszelkie informacje na jej temat, bicie dosyć dziwne, nie jestem pewien, czy jakiś symboli nie dostrzegłem. pozdrawiam
groszek37 Napisano 15 Sierpień 2012 Autor Napisano 15 Sierpień 2012 Witam, posiadam taką oto łuskę, prosiłbym o wszelkie informacje na jej temat, bicie dosyć dziwne, nie jestem pewien, czy jakiś symboli nie dostrzegłem. pozdrawiam
groszek37 Napisano 15 Sierpień 2012 Autor Napisano 15 Sierpień 2012 Co to za zagadka ? przejrzałem całe MUNICION.ORG i nic.Na podstawie linijki wymiary szacuję na 7,92x57 bo wskazuje 8 na 60 mm. Zdjęcie mogę wstawić, jak ją trochę w ropie pomoczę czy coś, bo na razie ja mam problemy z odczytaniem. Dodam, że wyszła w miejscu gdzie nigdy nic się nie działo więc tym bardziej ciekawe, może kraj pochodzenia coś ciekawego powie. Czekam z niecierpliwością, bo sam już szukałem jak umiałem i nic.
saperfts Napisano 15 Sierpień 2012 Napisano 15 Sierpień 2012 czy ten symbol jest wybity razem? czyli S09x czy np S0 9x? być może to produkcja Sako A. B. (Suojeluskuntain Ase-je Konepa ja Oy)ale to tylko przypuszczenia
Nephilimer Napisano 17 Sierpień 2012 Napisano 17 Sierpień 2012 SAKO i RWS produkują amunicję myśliwską, a na tej nie wybija się rocznika w większości przypadków.
groszek37 Napisano 17 Sierpień 2012 Autor Napisano 17 Sierpień 2012 Saperfts - rzeczywiście, Sako.Mam jeszcze jedną, nieskorodowaną, wyglądają identycznie. a na dole jest RWS (tylko ja dostrzegłem resztkę od W i samo S)cóż, szkoda, że Mauserek nie wyszedł ale swoją drogą nie miał prawa w tamtym miejscu, przynajmniej zagadka rozwiązana.dziękuję i pozdrawiam
groszek37 Napisano 17 Sierpień 2012 Autor Napisano 17 Sierpień 2012 p.s. skoro już wiemy, co to jest, da się z tego chociaż wyczytać jaki rok, lub coś poza tym ?
Pytanie
groszek37
posiadam taką oto łuskę, prosiłbym o wszelkie informacje na jej temat, bicie dosyć dziwne, nie jestem pewien, czy jakiś symboli nie dostrzegłem.
pozdrawiam
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.