Gniewkos Napisano 8 Sierpień 2012 Autor Napisano 8 Sierpień 2012 Znalazłem takie miejsce na zdjęciach satelitarnych, czy mi się wydaje czy z lewej strony coś nadleciało i wbiło się w ziemię wyrzucając na prawą stronę piasek?Proszę o zerknięcie na zdjęcia i komentarze
kopijnik2 Napisano 8 Sierpień 2012 Napisano 8 Sierpień 2012 ewentualnie - odwrotniepług wieloskibowy i rozoranie górkia górka trochę jak stare siedliskoporównaj z geoportalemlinie mają stałą szerokość - jak ślady po pługu
pikami Napisano 8 Sierpień 2012 Napisano 8 Sierpień 2012 Mi to wygląda jakby ktoś tam DT-em buksował:D
Gniewkos Napisano 8 Sierpień 2012 Autor Napisano 8 Sierpień 2012 Zdjęcie jest z Geoportalu, nie ma tam górki teren jest płaski
Gniewkos Napisano 8 Sierpień 2012 Autor Napisano 8 Sierpień 2012 Może wymiary zobrazują skalę tego czegoś, długość krateru" to 65m (!) długości linii od 50m do 100m (!) więc całkiem sporą górkę musiał by ktoś usypać aby piasek zsypał się w ten sposób na 100mmuszę sprawdzić to w terenie, widzę że nikt nie dopuszcza opcji z meteorytem, ale przecież one spadają z nieba...pozdro i dzięki za komentarze
Gniewkos Napisano 4 Wrzesień 2012 Autor Napisano 4 Wrzesień 2012 Nie nie byłem, czekam aż na niedalekim polu zetną kukurydzę wtedy pojadę i przy okazji zerknę na to pole.Niestety na tych mapach też tylko zlewająca się plamapozdro!
sonicsquad Napisano 9 Sierpień 2012 Napisano 9 Sierpień 2012 Buraki mnie rozwaliły ;) wklej to zdjęcie z googla - mino że słabo widac może, coś wniesie?
Pytanie
Gniewkos
Proszę o zerknięcie na zdjęcia i komentarze
34 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.