ls29 Napisano 3 Sierpień 2012 Autor Napisano 3 Sierpień 2012 Witam,czy v3i pokazuje jakoś przybliżoną wielkość znalezionego przedmiotu?
Krychus Napisano 3 Sierpień 2012 Napisano 3 Sierpień 2012 Pokazuje. A czemu niby sprzęt za 6 czy 7 tysiaków miałby nie pokazywać?
Krychus Napisano 3 Sierpień 2012 Napisano 3 Sierpień 2012 Najprościej mówiąc poprzez rozległość sygnału. Jak już będziesz chodził, zobaczysz o co mi chodziło. K.
VanWorden Napisano 3 Sierpień 2012 Napisano 3 Sierpień 2012 A co ma cena do tego? Podejrzewam, że ls29 ma na mysli jakąś podpowiedź wizualną na wyświetlaczu, coś na kształt tego co ma Garrett 2500Gti, zgadza się? Tymczasem w Spectrze sprawdzasz przybliżoną większość w statyku czy pinpoincie, czyli dokładnie tak samo jak w większości sprzętów, niezależnie od ceny. PozdrawiamVW
pytajnick Napisano 3 Sierpień 2012 Napisano 3 Sierpień 2012 Niestety Van ale się mylisz ! Wielkość przedmiotu w tym wykrywaczu określa się za pomocą ekranu Analizy ! W trybie poszukiwania , spust odpychasz od siebie i machasz cewką nad znaleziskiem .Dokładność tego pomiaru jest zależna miedzy innymi od szybkości i równomierności prowadzenia cewki .
VanWorden Napisano 3 Sierpień 2012 Napisano 3 Sierpień 2012 Nie chodzi mi o to, że w ogóle nie używasz LCD do tego pomiaru (choć nie musisz) tylko, że nie ma tu czegoś co próbuje robić 2500Gti, gdzie masz próbę zwizualizowania" wielkości i kształtu przedmiotu na ekranie wyświetlacza a nie tylko dane numeryczne czy prosty wykres. Rozwiązanie ez bajeru", może nie rewolucyjne ale skuteczne.PozdrawiamVW
Krychus Napisano 3 Sierpień 2012 Napisano 3 Sierpień 2012 Ja już nie wiem, o co Wam chodzi.W GTI działa to inaczej, bo jest to wynik na podstawie różnorodności pomiarów pochodzących od dwóch, o różnych wielkościach, cewek odbiorczych. Tutaj sprawa wygląda inaczej. A jeśli chodzi o pomiar na LCD, to tak, jak pisał pytajnick - spust pod palcem odpychamy do przodu.Pozdrawiam, K.
ls29 Napisano 5 Sierpień 2012 Autor Napisano 5 Sierpień 2012 ok już wiem,jak spust przełączyłem w ten tryb wykresu.To wtedy po przejechaniu nad przedmiotem .Rysuje się wartość przedmiotu na osi.Muszę jeszcze więcej obcykać w terenie tę opcję.Dzięki
ls29 Napisano 5 Sierpień 2012 Autor Napisano 5 Sierpień 2012 P.S Tak jak kolega VanWorden mówi o gti 2500.Myślałem ,że wielkość v3i na programie relics.Będzię ukazywana po przez kilka słupków wartościowy na czestotliwości pracy 2,5Khz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.