Skocz do zawartości

Spectra V3i wielkość przedmiotu

ls29

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A co ma cena do tego? Podejrzewam, że ls29 ma na mysli jakąś podpowiedź wizualną na wyświetlaczu, coś na kształt tego co ma Garrett 2500Gti, zgadza się? Tymczasem w Spectrze sprawdzasz przybliżoną większość w statyku czy pinpoincie, czyli dokładnie tak samo jak w większości sprzętów, niezależnie od ceny.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Niestety Van ale się mylisz ! Wielkość przedmiotu w tym wykrywaczu określa się za pomocą ekranu Analizy ! W trybie poszukiwania , spust odpychasz od siebie i machasz cewką nad znaleziskiem .Dokładność tego pomiaru jest zależna miedzy innymi od szybkości i równomierności prowadzenia cewki .
Napisano
Nie chodzi mi o to, że w ogóle nie używasz LCD do tego pomiaru (choć nie musisz) tylko, że nie ma tu czegoś co próbuje robić 2500Gti, gdzie masz próbę zwizualizowania" wielkości i kształtu przedmiotu na ekranie wyświetlacza a nie tylko dane numeryczne czy prosty wykres. Rozwiązanie ez bajeru", może nie rewolucyjne ale skuteczne.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Ja już nie wiem, o co Wam chodzi.

W GTI działa to inaczej, bo jest to wynik na podstawie różnorodności pomiarów pochodzących od dwóch, o różnych wielkościach, cewek odbiorczych. Tutaj sprawa wygląda inaczej.

A jeśli chodzi o pomiar na LCD, to tak, jak pisał pytajnick - spust pod palcem odpychamy do przodu.

Pozdrawiam, K.
Napisano
ok już wiem,jak spust przełączyłem w ten tryb wykresu.
To wtedy po przejechaniu nad przedmiotem .Rysuje się wartość przedmiotu na osi.
Muszę jeszcze więcej obcykać w terenie tę opcję.
Dzięki
Napisano

P.S
Tak jak kolega VanWorden mówi o gti 2500.
Myślałem ,że wielkość v3i na programie relics.Będzię ukazywana po przez kilka słupków wartościowy na czestotliwości pracy 2,5Khz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie