tadeks6 Napisano 1 Sierpień 2012 Autor Napisano 1 Sierpień 2012 Witam. Jak w temacie, czy jest sens zmienic vaquero na xterre? plusem xterry jest wyświetlacz, a jak z pozostałymi parametrami??? Z góry dzieki tadek
Krychus Napisano 1 Sierpień 2012 Napisano 1 Sierpień 2012 Cześć Tadku. Temat bardzo dyskusyjny. 1. Wykrywacze bardzo podobne do siebie, jeden drugiemu nie ustępuje. Oczywiście plus tutaj dla Terry, bo LCD i tonowość. Lepiej zbudowany i lżejszy na pewno Tesoro. W kwestii zasilania 1x9 vs. 4x AA oczywiście mniej kłopotliwa jest tu jedna bateria. Łatwość naprawy w razie potrzeby - też plus dla Vaquero. Kilka innych funkcji (jak śledzenie gruntu, różne tryby, itd.) także tu zapewne decydują. Ale to musiałbyś popatrzeć pod kątem własnego użytku.2. Sondy. Minelab ze standardową 7,5 jest płytszy jak Vaquero. Sprawa zmienia oblicze przy założeniu 18,75 do Minelaba, jeśli mówimy tu o poszukiwaniu kolorów. I tak to z grubsza wygląda. Bardziej uniwersalny byłby chyba tu Vaqueroze swoją standardową cewką. Ale mówiąc szczerze... dla kilku bajerów typu LCD, jak już się nachodziłeś i nauczyłeś Vaquero - raczej bym się nie skusił na zamianę. Ale znając życie chyba nie wytrzymasz i tak się zamienisz... ;)Pozdrawiam serdecznie, K.
tadeks6 Napisano 1 Sierpień 2012 Autor Napisano 1 Sierpień 2012 Tak tez myślałem.To prawda,że juz się przyzwyczaiłem do vaquero, jest to naprawdę dobry sprzęt zarówno na pole (kolorek) jak i na militarkę.Zastanawiam sie nad czyms z wyswietlaczem podobnej klasy co vaquero. Jesli trafi sie jakaśdobra okazja to może zmienie na xterre 505 lub 70Dzieki za info pozdrawiam tadek
Krychus Napisano 1 Sierpień 2012 Napisano 1 Sierpień 2012 Na 70 prędzej. To już całkiem inna bajka. K.
piowo2007 Napisano 1 Sierpień 2012 Napisano 1 Sierpień 2012 705 to jak napisał kolega wyżej inna bajka... Vaquero jej ustępuje pod wieloma względami. Do tego możliwość pracy na trzech częstotliwościach zależnie od zastosowanej cewki.
Krychus Napisano 1 Sierpień 2012 Napisano 1 Sierpień 2012 Nie no ja napisałem 70 - czyli starszy brat 705. Ale mimo wszystko nawet i ta 70 i 705 - to inna bajka. K.
VanWorden Napisano 2 Sierpień 2012 Napisano 2 Sierpień 2012 Bardzo podobne wykrywacze"?? Niby w czym są takie podobne? Chyba tylko w tym, że oba wykryją nam kolor i żelazo;-) Toż to własnie zupełnie inna bajka - 505ka to zaawansowana cyfrówka a Vaquero to prościutki jak drut analogowiec, jakby z nieco innego wieku:)). Zupełnie inny rodzaj pracy, analizy sygnału, funkcji, komfortu pracy itd, itp.. To trochę jakby porównywać malucha do Porsche - jeden i drugi dojedzie (albo i nie) do celu, ale...P.S. 505ka też pracuje na trzech wybieralnych częstotliwościach.
pastuszek Napisano 2 Sierpień 2012 Napisano 2 Sierpień 2012 Jeżeli rozważane byłoby kupno vaquero albo x-terry, to jednoznacznie radziłbym minelaba.Ale skoro masz już tesoro i się go dobrze nauczyłeś, to zamiana nie ma większego sensu, bo w sensie osiągów te wykrywacze są zbliżone.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.