Skocz do zawartości
  • 0

Odznaka 3 pułk saperów wileńskich

gudek82

Pytanie

Napisano

Witam
U znajomego w szpargałach, znalazłem taką o to odznakę 3 Pułku Saperów Wileńskich. Moje pytanie jest takie, widać, że jest to miniaturka, czy takowe były ?, gdzie była noszona. Moim okiem wygląda ok. ale prosiłbym o opinię czy oryginał, (fotki niestety robione komórką), i ostatnie pytanie ile taka odznaka mniej więcej jest warta, chciałbym ją odkupić, a za przysłowiową flaszkę jej nie wyrwę :)
Pozdrawiam gudek82

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zdecydowanie jest to miniaturka, oryginalne miały 50x40 mm. Ale poczytaj sobie to dowiesz się czegoś więcej, wyżej załączyłem link.

Pozdrawiam.
Napisano
Kolego tą stronę widziałem już wcześniej, informacje w niej zawarte, praktycznie nie dają mi odpowiedzi na każde z moich pytań, tak czy siak dziękuje za chęci, może któryś z szanownych kolegów wniesie w wątek więcej szczegółowych informacji ?
Napisano
Na połowę twoich pytań nikt nie jest w stanie odpowiedzieć, nie można stwierdzić po obrazku czy jest to kopia czy oryginał a i pewnie jej wartości też nikt nie zna. Przykro mi, musi ci wystarczyć to co wiesz.

Z mojej strony to wszystko. Pozdrawiam :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie