Wookie Napisano 25 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2012 Witam,Czym proponujecie zastąpić pierwszowojenną menażkę pruską? Znaczy jaki inny współczesny wzór menażki jest najbardziej zbliżony do takowej? Bo z tego co się orientuję to nikt nie produkuje kopii menażek pruskich.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CK Dezerter Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 Repliki niemieckich menazek oferuje pewna firma operujaca w USA...nie wiem jednak jak z ich koszernoscia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSz Napisano 26 Lipiec 2012 Share Napisano 26 Lipiec 2012 Ja szukajac odpwoedzi na to pytanie postanowiłem poradzić sobie metodą zrób to sam".Wytypowałem najbardziej podobną moim zdaniem menazke Bundeswehry, nastepnie zlikwidowalem uszko troczne na deklu i całość polakierowałem połmatowym lakierem nr 243porcelan blau" odpwoadajacym barwą i wygladem szaroniebieskiej emalii. Z powadzenim mozna takze uzywac lakieru czarnego.Efekt wyglada tak, choc w rzeczywistosci kolor menazki jest batdziej wygaszony:http://radunin.hostit.pl/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=23:rekonstrukcja-sylwetki-onierza-&catid=10:rekonstrukcja-historyczna&Itemid=21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.