Skocz do zawartości

Pistolet do piaskowania

PALADYN

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko
mam parę stalowych łusek do czyszczenia i pomyślałem o nabyciu takiego urządzenia.Kompresor mam taki home made z sprężarki i zbiornika ze stara.Co o tym myślicie?Przy okazji może bym i felgi se osmyczył do zimówek.

http://allegro.pl/pistolet-do-piaskowania-piaskarka-z-odzyskiem-i2491000562.html

Miałem styczność tylko z przemysłowymi/profesjonalnymi urządzeniami...

Opis tego przestałem czytać, gdy dowiedziałem się, że szmergiel ( np ) będzie odzyskiwany/zasysany z powrotem...
Życzę powodzenia, ja sobie tego w sensowny sposób nie wyobrażam.

Ciśnienie 5-7 bar również nie powala, choć do domowo/garażowych zastosowań winno wystarczyć.

A Twój kompresor da radę?

Jeśli nie masz dwóch ( lub więcej ) lewych rąk, to można znaleźć w necie schematy piaskarek do samodzielnego wykonania. Zapewne jednak droższe ( ja widziałem podsumowania na poziomie 300-400 złotych ).

Ja piaskowanie felg taką zabawką czarno widzę- marketowy Karcher daje wyższe ciśnienia na wyjściu. Lakier samochodowy zdzierają aż miło :-(

felgi to tak przy okazji,mam 3 łuski 88 2 ogniwa gąsek,to nie wiem czy warto inwestować 3 czy 4 setki,wolałbym na wędki wydać :)
na you tube widziałem filmiki to niby to usuwa korozje,ale wiadomo jak to bywa z takimi filmikami reklamowymi....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie