PALADYN Napisano 25 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2012 Mam pytankomam parę stalowych łusek do czyszczenia i pomyślałem o nabyciu takiego urządzenia.Kompresor mam taki home made z sprężarki i zbiornika ze stara.Co o tym myślicie?Przy okazji może bym i felgi se osmyczył do zimówek.http://allegro.pl/pistolet-do-piaskowania-piaskarka-z-odzyskiem-i2491000562.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 Miałem styczność tylko z przemysłowymi/profesjonalnymi urządzeniami...Opis tego przestałem czytać, gdy dowiedziałem się, że szmergiel ( np ) będzie odzyskiwany/zasysany z powrotem...Życzę powodzenia, ja sobie tego w sensowny sposób nie wyobrażam.Ciśnienie 5-7 bar również nie powala, choć do domowo/garażowych zastosowań winno wystarczyć.A Twój kompresor da radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALADYN Napisano 25 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2012 kompresor daje jakieś 4,5-6 barów,pistolet z linku to niekoniecznie ten(jako poglądowy),są i inne modele,chodzi mi o to czy w ogóle to będzie usuwać korozje czy ją zapoleruje" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 Jeśli nie masz dwóch ( lub więcej ) lewych rąk, to można znaleźć w necie schematy piaskarek do samodzielnego wykonania. Zapewne jednak droższe ( ja widziałem podsumowania na poziomie 300-400 złotych ).Ja piaskowanie felg taką zabawką czarno widzę- marketowy Karcher daje wyższe ciśnienia na wyjściu. Lakier samochodowy zdzierają aż miło :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALADYN Napisano 25 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2012 felgi to tak przy okazji,mam 3 łuski 88 2 ogniwa gąsek,to nie wiem czy warto inwestować 3 czy 4 setki,wolałbym na wędki wydać :)na you tube widziałem filmiki to niby to usuwa korozje,ale wiadomo jak to bywa z takimi filmikami reklamowymi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 W komentarzach kupujący piszą tylko o transakcji- o samym wyrobie ani słowa... Może to jest jakaś podpowiedź? Nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALADYN Napisano 25 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2012 poczekamy zobaczymy ,może ktoś z forum miał do czynienia z podobnym ustrojstwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 Mam ten sam właśnieSzalu nie ma, trzeba poprawiać szczotką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 Tajemnica tkwi w kompresorze. Ciśnienie to zwykle nie problem, kłopot jewst z wydajnością. Znajomy usiłował takim czymś piaskować, kompresor z Stara i do tego butla 150l. Minuta piaskowania i 15 czekania na nabicie zbiornika.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALADYN Napisano 26 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2012 Czyli jednak wyczyszczę po staremu - elektrolizaza duża korozja,przynajmniej na łuskach - to wole się nie męczyć,a i kasa w karmanie zostanie.Dzięki za podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.