Dzień dobry... Może koledzy pomogą... Głowica, w miare współczesna chyba. Trochę o motocyklach wiem, ale nijak mi dziś nie idzie rozpoznanie od czego ona jest. Cyfr i znaków rozczytać nie potrafię. Spłaszczenie " z jednej strony sugeruje, że silnik był dwucylindrowy choć niekoniecznie. Na drugim boku dwa gniazda na śruby usztywniające. Srednica tłoka około 71mm. Mam takie cztery głowice na złomowisku i zastanawiam się czy brać je, czy skazać na stopienie w odlewni. Może to jakiś silnik od motopompy na przykład albo stacjonarny jakiś ? Rozwiązanie zagadki pewnie jest banalne i oczywiste, i zapewne mi nieobce, ale dziś pusty łeb mam, na pogode chyba. Z góry dziękuję za sugestie. Pozdrawiam...
Pytanie
Autsajderr68
Dzień dobry... Może koledzy pomogą... Głowica, w miare współczesna chyba. Trochę o motocyklach wiem, ale nijak mi dziś nie idzie rozpoznanie od czego ona jest. Cyfr i znaków rozczytać nie potrafię. Spłaszczenie " z jednej strony sugeruje, że silnik był dwucylindrowy choć niekoniecznie. Na drugim boku dwa gniazda na śruby usztywniające. Srednica tłoka około 71mm. Mam takie cztery głowice na złomowisku i zastanawiam się czy brać je, czy skazać na stopienie w odlewni. Może to jakiś silnik od motopompy na przykład albo stacjonarny jakiś ? Rozwiązanie zagadki pewnie jest banalne i oczywiste, i zapewne mi nieobce, ale dziś pusty łeb mam, na pogode chyba. Z góry dziękuję za sugestie.
Pozdrawiam...
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.