djkrzychu Napisano 19 Lipiec 2012 Autor Napisano 19 Lipiec 2012 Witam.Mam problem z ustawieniami w mojej wykrywce.Nawet jak zostawię tylko fabryczne trzy kreski, a resztę wyeliminuje, to i tak mi widzi żelazo i aluminiowe śmieci (nakrętki od wódki, elementy żarówek).Na zaśmieconym terenie kopie same śmieci, bo nie mogę ich wyeliminować.Jestem rozczarowany, bo spodziewałem się czegoś lepszego.Może posiadacze tego modelu podpowiedzą coś z ustawieniami?Pozdrawiam.
emisoo Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Nie ma na to rady kolego , żaden wykrywacz dynamiczny nie będzie sobie radził z polmosami wielkim żelazem jako kolor i aluminium żeby wyciąć . Musisz sie nauczyć sam rozpoznawać co kopać he he
jan-80 Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Odrzuć zelazo i folie a reszte trzeba kopać intensywność na 3 i do roboty !:)
djkrzychu Napisano 22 Lipiec 2012 Autor Napisano 22 Lipiec 2012 A czy wtedy nie pominie mi głębiej leżących przedmiotów?
Bezimienny Napisano 22 Lipiec 2012 Napisano 22 Lipiec 2012 Witam. djkrzychu im mniejsza intensywność tym wykrywacz łapie na mniejszą odległość...Ja śmigam zawsze na intensywności 5 i bez żelaza i bardzo dobrze śmiga ,a jak już mam serdecznie dość to szukam od srebra, tyle jednak że np. wtedy pomijasz guziki bo zalicza do aluminium itp., przynajmniej u mnie tak jest... bo jak dla mnie 3 to za duża strata centymetrów, , jedynie kiedy trawa mokra to wtedy musze na 3 bo mi piszczy gdzie chce na najwyższej intensywności... a co do kapsli i żarówek itp.to w moim tekneticsie pokazuje nawet czasem że to srebro i na to niema rady, to samo ze złomem czasem mi złapie a czasem nie nawet jak chodzę niby bez złomu...właśnie dla mnie lipa tylko to że nie pokazuje wielkości przedmiotu...:(Pozdro.
dzieci3 Napisano 22 Lipiec 2012 Napisano 22 Lipiec 2012 Tak.....pominiesz zdecydowanie ile wydałeś pieniążków na nią?
Bezimienny Napisano 22 Lipiec 2012 Napisano 22 Lipiec 2012 @dzieci3 nie rozumiem pytania...jeśli to wgl do mnie...kupiłem za 750 i już mi się zwróciła...śmigam od 2 miesięcy i teraz już 4 dni...Pozdro
Krychus Napisano 23 Lipiec 2012 Napisano 23 Lipiec 2012 Intensywność? Mówi się czułość.jedynie kiedy trawa mokra to wtedy musze na 3 bo mi piszczy gdzie chce na najwyższej intensywności.To może być wina cewki, zbyt luźnego kabla przy stelażu, telefonu w kieszeni... i tym podobnych. Ale cewka leci na pierwszy ogień. to samo ze złomem czasem mi złapie a czasem nie nawet jak chodzę niby bez złomuBo to jest różnica - metal skorodowany, a czysty". I tycząc się stali producent chcąc, by detektor jej nie sygnalizował, wybrał stal nieskorodowaną - i to przy niewielkiej jej ilości. K.
djkrzychu Napisano 24 Lipiec 2012 Autor Napisano 24 Lipiec 2012 Ja za swoją dałem 600 i jak dotąd jestem zadowolony, ale wkurza mnie kopanie żelastwa niezależnie od ustawień. I coś muszę pokombinować z miejscówkami, bo jak do tej pory to nic ciekawego nie wykopałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.