anpiet Napisano 18 Lipiec 2012 Autor Napisano 18 Lipiec 2012 Czy ktoś mógłby zidentyfikowac mundur ze zdjecia?Anpiet
dziadu94 Napisano 24 Lipiec 2012 Napisano 24 Lipiec 2012 Witam ponownie.kolego HU13ERT okreslenie dragonia wzialem stad: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dragoni a co to pochodzenia sie zgadzamy, ze moze byc pruski choc teraz jak patrze to (moze sie myle) ale wydaje mi sie ze jego czapeczka to rogatywka miekka, Pozdrawiam
anpiet Napisano 19 Lipiec 2012 Autor Napisano 19 Lipiec 2012 Zrobilam wywiad rodzinny... Mlodzieniec ze zdjecia sluzyl w 2 Pulku Ulanów Grochowskich w Suwalkach. Urodzil sie w 1904 wiec zdjecie jakos z lat dwudziestych ubieglego wieku pochodzi...Zastanawiam sie czy mundur sie zgadza z tym co opowiadaja.dziadu94 - dzieki za ta ulanke, przynajmniej wiem co w wyszukiwarke wpisywac bo szukam jeszcze jakiejs kolorowej ilustracji zeby sobie tego kawalera pokolorowac.No i co on tam za wezyki ma na kolnierzu... Pozdrawiam i dziekuje wszystkim.
anpiet Napisano 18 Lipiec 2012 Autor Napisano 18 Lipiec 2012 Czy ktoś mógłby zidentyfikowac mundur ze zdjecia?Anpiet
anpiet Napisano 18 Lipiec 2012 Autor Napisano 18 Lipiec 2012 A dzieki ze mi ułana postawiles do pionu:).Znalazlam calkiem podobny mundur z podpisem: 4 Pulk Ułanów Zamienieńskich...
dziadu94 Napisano 18 Lipiec 2012 Napisano 18 Lipiec 2012 hmm, obstawialbym tutaj dragonie lub kawalerie, najpredzej pruska... Ale niech sie wypowiedza madrzejsi..;)Pozdrawiam
velmont66 Napisano 18 Lipiec 2012 Napisano 18 Lipiec 2012 albo mundur od fotografa, zakłady miały na wyposażeniu
Einherjer Napisano 25 Lipiec 2012 Napisano 25 Lipiec 2012 Wstaw zbliżenia na czapke, kołnierz i naramienniki to dodamy coś więcej.
Pytanie
anpiet
Czy ktoś mógłby zidentyfikowac mundur ze zdjecia?
Anpiet
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.