PAWEL*STRC Napisano 18 Lipiec 2012 Autor Napisano 18 Lipiec 2012 Jak w temacie, porządkując starą szafę w garażu natrafiłem na tai wieszak. Jak myślicie z jakiego okresu może on pochodzić? sądząc po napisie zapewne niemiecki, ciekawe czy ma coś wspólnego z wojskowością
PAWEL*STRC Napisano 18 Lipiec 2012 Autor Napisano 18 Lipiec 2012 gwon. Mittasch J. z tego co rozczytałem
ryjec Napisano 18 Lipiec 2012 Napisano 18 Lipiec 2012 pozwolę wyrazić swoją opinię, że wieszak może mieć tak samo coś wspólnego z wojskowością co każdy inny, a wytworzony został najprawdopodobniej przed wojną [tą drugą :) ] lub może w trakcie . R
arklas Napisano 18 Lipiec 2012 Napisano 18 Lipiec 2012 Według mnie to „Gwon.” to „Gren.” (Kurrentschrift). Jego wojskowość może polegać na tym, że należał on do żołnierza o nazwisku Mittasch.________Wpisanie „grenadier mittasch” w G. daje na pierwszym miejscu pasujący wynik:Mittasch, Johann, 11.04.1942, Unteroffizier, Pi.Btl. 80http://www.axishistory.com/index.php?id=9464
PAWEL*STRC Napisano 18 Lipiec 2012 Autor Napisano 18 Lipiec 2012 fajna ciekawostka, dzieki za pomoc koledzy
Pytanie
PAWEL*STRC
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.