velmont66 Napisano 11 Lipiec 2012 Autor Napisano 11 Lipiec 2012 Co to jest to wiem ale nie mogę się rozczytać może ktoś pomoże ? ;)
velmont66 Napisano 11 Lipiec 2012 Autor Napisano 11 Lipiec 2012 ja chce jedynie żeby ktoś mi odczytał jak się nazywała itp :)
velmont66 Napisano 12 Lipiec 2012 Autor Napisano 12 Lipiec 2012 brawa dla timogloka brak wiedzy nadrabia doskonałym okiem i umiejętnością czytania arklas jakbyś mógł napisz mi jakie zajęcia miała
arklas Napisano 11 Lipiec 2012 Napisano 11 Lipiec 2012 Na imię miała Ingeborg. Nazwiska za chlorelę nie odczytam.
velmont66 Napisano 11 Lipiec 2012 Autor Napisano 11 Lipiec 2012 timoglok twoje posty są puste u nic nie znaczące jak twoja wiedza proszę o nieudzielanie się w temacie ps arklas nazwisko słyszałem wersję Grudzień" nawet podobnie wygląda ale odczytać resztę to ciężko
velmont66 Napisano 11 Lipiec 2012 Autor Napisano 11 Lipiec 2012 Ingeborg to jak imię nie brzmi nawet ;/
arklas Napisano 11 Lipiec 2012 Napisano 11 Lipiec 2012 Bardzo podoba mi się to pismo. Ostatnio nawet nauczyłem się tak pisać. Niestety, z tego nazwiska umiem odczytać tylko dwie litery: G*d**. Na Grudzień" mi to nie pasuje, szczególnie że na końcu jest u" (na stronie z jej danymi) albo d" (w jej podpisie).Studiowała filologię. Interesują Cię nazwy zajęć, w których brała udział, i nazwiska wykładowców?
arklas Napisano 11 Lipiec 2012 Napisano 11 Lipiec 2012 Ingeborg - imię żeńskie skandynawskiego pochodzenia. W Niemczech używane zdecydowanie częściej niż w Polsce.
velmont66 Napisano 11 Lipiec 2012 Autor Napisano 11 Lipiec 2012 jak tylko dasz rade odczytać byłbym wdzięczny
arklas Napisano 12 Lipiec 2012 Napisano 12 Lipiec 2012 Nie udało mi się odczytać wszystkich słów. Strasznie bazgrała ta Ingeborg. Być może niektóre odczytałem błędnie. Jeśli ktoś wie więcej, proszę o uzupełnienie....chert - Deutsche ...ik in ihrer geschichtlichen Entwicklung- to będzie rozwój czegoś niemieckiego w historii...chert - ... geschichtliche ...übungen- jakieś ćwiczeniaZieh...er - Wolfram von EschenbergGrundmann - Geschichte der germanischen Völker u. Reiche- Historia germańskich ludów i państwGrundmann - Einführung in das Studium der Geschichte (skreślone)- Wprowadzenie do badania historiiSchind(l?)er - Das bismarcksche Reich- Rzesza Bismarckavon Selk - Deutsche Geistes- und Bildungsgeschichte im Zeitalter der Aufklärung- trudno mi to tak przetłumaczyć, żeby to miało po polsku jakiś sens, a do tego nie znam znaczenia ostatnich słówFranz - Corneille und Kaline- wygląda jak jakieś imionaSeidenberg - Übungen zur französischen Grammatik- Ćwiczenie francuskiej gramatykiSeidenberg - Deutsch-französische Übersetzungsübungen- Ćwiczenie tłumaczenia z niemieckiego na francuski (może nawet w obie strony)
Pytanie
velmont66
Co to jest to wiem ale nie mogę się rozczytać może ktoś pomoże ? ;)
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.