Skocz do zawartości
  • 0

Nóż do listów? Rękojeść.

Nadwojciech

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To bardziej mi wygląda na mały sztylet, ewentualnie nóż do otwierania listów ( chociaż wydaje się zbyt duży jak na nóż do papieru ) ale nie ostrzałka !
Napisano
Chyba macie rację z tą ostrzałką ;-) ale i tak nie potrafię sobie wyobrazić jak można to trzymać wygodnie w ręku i jeszcze tym coś ostrzyć kiedy rękojeść ma tylko 8 cm, no cóż chyba dostosowane to było tylko do kobiecej ręki :)
Napisano
Chyba macie rację z tą ostrzałką ;-) ale i tak nie potrafię sobie wyobrazić jak można to trzymać wygodnie w ręku i jeszcze tym coś ostrzyć kiedy rękojeść ma tylko 8 cm, no cóż chyba dostosowane to było tylko do kobiecej ręki :)"

Wcale nie jest tak strasznie i nie tylko kobieca ręka da radę z tym trzymaniem i ostrzeniem.
Zdjęcia od numeru 06_15, do numeru 06_23, sposób trzymania i ostrzenia.

http://www.starke.pl/poradnik-ostrzenie-nozy.php
Napisano
velmont66 wg mnie ostrzałka jak to definicja mówi służy do ostrzenia krawędzi innych przedmiotów czy to moży , wierłeł itp
aaa stalka nie ma właściwości ciernych więc nie ostrzy (nie ściera stali) a jedynie prostuje krawędź tnącą:)

ale oczywiście mogę sie mylic
pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie