Pader Napisano 6 Lipiec 2012 Autor Napisano 6 Lipiec 2012 Witam W okolicy I wojennych pozycji od chłopa dostałem takie cudo. Jego ojciec mówił że noszono w tym amunicję. Ktoś coś rozpoznaje. Ciekawe sygnatury. Producenta czytelne tylko ...MOWSKI..".
Nadwojciech Napisano 6 Lipiec 2012 Napisano 6 Lipiec 2012 Tak sobie myślę że miedź to chyba zbyt drogi metal żeby robić z niego pojemniki na coś takiego jak amunicja.
Hebda Napisano 6 Lipiec 2012 Napisano 6 Lipiec 2012 Na pestki pewnie nie,ale na ładunki prochowe jak najbardziej miedź/mosiądzIskra nie przeskoczy"Ale czy ten gar"ma coś z tym wspólnego nie wiadomoZapewne kuchenna brytfannaSpróbuj doczyścić sygnatury,może coś więcej odczytaszPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 00:05 07-07-2012
Pader Napisano 7 Lipiec 2012 Autor Napisano 7 Lipiec 2012 Niestety bardziej się nie da. Wytarte, poza tym to tylko producent. Ciekawsze są raczej te sygnatury z rokiem.
Nadwojciech Napisano 7 Lipiec 2012 Napisano 7 Lipiec 2012 Uchwyty wyglądają na nie ruszane (czyli z epoki) to by wskazywało na zastosowanie w kuchni.
Pader Napisano 7 Lipiec 2012 Autor Napisano 7 Lipiec 2012 Na pewno nie ruszane, ta opalenizna metalu to po wypalanym oleju z traktora, gdy ze strychy była ściągana to była czusta miedź:] A skróty P.GK ??
Pader Napisano 6 Lipiec 2012 Autor Napisano 6 Lipiec 2012 Witam W okolicy I wojennych pozycji od chłopa dostałem takie cudo. Jego ojciec mówił że noszono w tym amunicję. Ktoś coś rozpoznaje. Ciekawe sygnatury. Producenta czytelne tylko ...MOWSKI..".
Pytanie
Pader
Witam
W okolicy I wojennych pozycji od chłopa dostałem takie cudo. Jego ojciec mówił że noszono w tym amunicję. Ktoś coś rozpoznaje. Ciekawe sygnatury. Producenta czytelne tylko ...MOWSKI..".
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.