Skocz do zawartości
  • 0

Obrazek

Evelyn

Pytanie

Napisano
Witam,
Proszę o pomoc o jakiekolwiek informacje na temat obrazku którego zdjęcie umieściłam.

Jakiś czas temu zwiedzałam Twierdzę Osowiec oraz znajdujące się tam muzeum . W jednej z gablot zobaczyłam taki sam obrazek . Mam taki sam , który dostałam od cioci a ona bodajże dostała jego od jakiegoś żołnierza (w czasie II w.ś)
Zainteresowało mnie to strasznie i nie daje spokoju tym bardziej ,że to niespotykany obrazek i już takich nie robią.

Za jakiekolwiek informację będę bardzo wdzięczna .

pozdrawiam

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
Proszę o pomoc o jakiekolwiek informacje na temat obrazku którego zdjęcie umieściłam.

Jakiś czas temu zwiedzałam Twierdzę Osowiec oraz znajdujące się tam muzeum . W jednej z gablot zobaczyłam taki sam obrazek . Mam taki sam , który dostałam od cioci a ona bodajże dostała jego od jakiegoś żołnierza (w czasie II w.ś)
Zainteresowało mnie to strasznie i nie daje spokoju tym bardziej ,że to niespotykany obrazek i już takich nie robią.

Za jakiekolwiek informację będę bardzo wdzięczna .

pozdrawiam
Napisano
Evelin, na rękawach M.B. są jakieś nadruki. Coś w owalu i V/233 chyba, po lewej stronie. Po prawej też coś jest. Na pewno nie są to elementy religijne, tak jak te na górze. Daj lepsze foto, tak, żeby można było to rozczytać. Są na forum fachowcy, którzy z tego mogą coś wywnioskować. Ewentualnie przepisz.
Napisano
Przepraszam ,że tak późno odpisuję ale mialam problemy z internetem :)

Spróbuję zrobić lepsze zdjecia aczkolwiek to o czym piszesz... niby sa jakies napisy itd ale nie sa na tyle widoczne aby je odczytac :(
Napisano
http://artburda.blogspot.com/2011/03/matka-boza-nieustajacej-pomocy.html co do samego obrazka, to ciężko powiedzieć. Jak stare są wizerunki M.B. tak i obrazki mają swoje lata. Z tyłu nic nie ma?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie