Skocz do zawartości

Sreberko 17 mm

tominml

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Całkiem możliwe, własnie dopatrzyłem się daty 1 9 ale proszę o kolejne sugestie bo chcę podpisać holder jak należy:) Pozdrawiam
Napisano
proszę o kolejne sugestie"
Lepsze zdjęcie w świetle dziennym. Może coś jeszcze uda się odczytać. I proponuję przejrzeć np. archiwum i aukcje allegro, może coś dopasujesz (popatrz też na szelągi Batorego). Pozdrawiam
Napisano
Raczej tak jak sigis3 powiedział szeląg litewski, Zygmunt III Waza
porównaj sobie tą z linkiem...
http://polishcoincatalogue.com/index2.php?cat=1619PL00500&page=Coin_Details&details_menu=no
Napisano
Wygląda na szeląga Zygmunta III, Wilno,teraz widać lepiej herb Wadwicz, czyli lata 1618-1627, któraś z licznych odmian i roczników. Popatrz na inne daty na w/w stronie, może coś dopasujesz. Pozdrawiam
Napisano
Takie skrętki to norma w tego typu monetach.
Jedyne centralne bicia awers/rewers to chyba orty gdańskie Zygmunta III Wazy, nawet na ortach bydgoskich występują różnorodne skrętki, nie mówiąc o szóstakach, trojakach oraz niższych nominałach.
Napisano
Dzięki za info. A co do tej różnicy jaką pokazałem macie jakieś pomysły? Sprawdzałem też Batorego ale nie pasuje nic. Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie