Program Napisano 30 Czerwiec 2012 Autor Napisano 30 Czerwiec 2012 Witam zakupiłem garreta i mam takie pytanie chodzac na max czułości gdzie nie rusze (w terenie) pika jakby pode mną było złomowisko , czy to wina wykrywacza ? seria sprowadzona była 22czerwca z usa zapewnia mnie sprzedawca , i jeszce takie pytanie jak ustawiłem czulosc na 3-4 kreski to gdzy cos znajdzie to albo nie swieci sie jeden kwadracik wskazujący np. żelazo albo monetę tylko przy miotaniu gdy natrafie sygnał świeci się raz ten raz ten i w kółko .
krank Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 Widzę że nie przeczytałeś uważnie instrukcji...
Program Napisano 30 Czerwiec 2012 Autor Napisano 30 Czerwiec 2012 Hehe czytałem , moje pytanie brzmiało czemu tak cały czas piszczy nie powinien się wzbudzać , i czemu jak łapie sygnał raz pokazuje powiedzmy kwadrat 2 ,6 i 11 i jak kopie to nic nie ma , do tej pory nie miałem czystego sygnału na tym garecie .
horzak Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 Witam:)Zejdź z czułości 1-2 kreski, wybierz tryb jewelry i śmigaj :)Jak będzie piszczał dalej to sprawdź wtyk od cewki i wyłącz telefon.Pozdr.
Program Napisano 1 Lipiec 2012 Autor Napisano 1 Lipiec 2012 Aha ale czemu na amx czulosci tak piszczy ? nie powinien sie wzbudzac .
Program Napisano 1 Lipiec 2012 Autor Napisano 1 Lipiec 2012 Wtyk poprawiony i nadal na max czulosci piszczy roznymi sygnalami , tak jak radziles chodze na jewerly 2 czulosc i pare razy wskazuje kwadrat 11 czyli moneta a tu kapsel da się je jakos dyskryminowac ?
horzak Napisano 5 Lipiec 2012 Napisano 5 Lipiec 2012 Niestety nie, na swoim EuroAce mam to samo jeżeli jest pod cewką kapsel to pokazuje na monetę(nie zawsze) ale po kilku machnięciach cewką wskaźnik będzie latał(jak jest moneta dość spora to wskaźnik stoi na jednym polu), musisz trochę się go dobrze osłuchać.Jeżeli chodzi o to że tak piszczy na czułości full to możesz mieć coś uszkodzone bo u mnie na max jak chodzę po polach to nie piszczy , wiadomo jak uderzysz o kamień czy kępkę trawy to zapiszczy ale to norma.
Krychus Napisano 5 Lipiec 2012 Napisano 5 Lipiec 2012 Aha ale czemu na amx czulosci tak piszczy ? nie powinien sie wzbudzacTaaaa? A gdzie odpalasz maszynę? Pole/las czy w domu, przy grającym TV, komputerze...? :) Ups, sorry, nie doczytałem:chodzac na max czułości gdzie nie rusze (w terenie) pika jakby pode mną było złomowiskoZapewne wina terenu - albo podmokły, albo silnie zmineralizowany i to o przeróżnym stopniu. i czemu jak łapie sygnał raz pokazuje powiedzmy kwadrat 2 ,6 i 11 i jak kopie to nic nie maO kurde. Zmiana z kwadratu 2 na 11? To prawie cała skala. Ja bym nie kopał. Jakiś czynnik zewnętrzny zapewne... pare razy wskazuje kwadrat 11 czyli moneta a tu kapsel da się je jakos dyskryminowacNie, nie da rady ich zdyskryminować. Po pierwsze - to wina maszyny i zakłóceń z terenu; jest zbyt prosta maszyna by wyróżnić idealnie sygnał od takiego obiektu, a po drugie... chyba nie ma sprzętu, który to potrafi do końca. No, ale lepiej od ace na pewno.Zacznij kolego od porządnego osłuchania się z tym sprzętem na czystym terenie, nie patrząc na lcd... potem samo przyjdzie. A nie od razu w teren... Pozdrawiam i powodzenia życzę... K.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.