Skocz do zawartości
  • 0

wtrysk?

GORYL

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Po pierwsze nie upieram sie,tylko zasugerowalem.Kazdy ma prawo do swojego zdania.Fotek nie wrzuce,gdyz pracuje obecnie w Hiszpanii a takich starych kalamitek nie uzywamy.Tylko te znane Ci z kulka i sprezynka.Widzialem cos takiego u wujka w starej maszynie konnej.Niestety maszyna jest w Polsce.A co do tepoty,to jest to raczej Twoja przypadlosc.
Napisano
i po powrocie do domu jestem ogatszy" o wiedzę,że mogło to być związane z ciśnieniem" manometry też mają aki gwint".
Napisano
Kolego Adamie.Tak sie sklada,ze kalamitki widuje codziennie.Wyobraz sobie,ze nawet wykorzystuje je zgodnie z przeznaczeniem.Napisalem,ze kalamitka,aby naprowadzic na trop.A skad mi sie wzielo?Z zycia codziennego.A skad Ci sie wzielo,ze pret z boku kontrowal jakis sworzen?!
Napisano
A gdzie w tej kalamitce jak to nazywasz widzisz sprężynę z kulką i otwór na wylot ,którędy smar miałby wędrować do smarowanej części?
To ,że ten dzyndzel z boku zaciskał sworzeń lub coś w tym stylu to widzi każdy kto miał choć trochę styczności z mechaniką.
Podaj kolego wymiary co się wyeliminuje nimi pomysły,że to kalamitka.
Napisano
A gdzie jest napisane,ze kazda kalamitka musi miec kulke i sprezynke?! Zajrzyj do linku,ktory podalem i przyjrzyj sie kalamitkom.Uwaznie,kolego uwaznie.Poczytaj tez troche-jest tam napisane,ze kalamitka nie tylko moze sluzyc do smarowania smarem.A odnosnie otworu na wylot to jest,tylkozapchany resztkami zelaza" jak zalozyciel watku na pisal.
Napisano
dzyndzel zaciskal sworzen lub cos w tym stylu.Widze,ze Twoja fachowa terminologia pozostawia wiele do zyczenia.Ja akurat pracuje juz od kilkunastu lat jako mechanik maszyn,wiec nie sugeruj mi co mam widziec.Na pewno nie dzyndzel,a juz na pewno nie cos.Poza tym napisalem na poczatku,ze MOIM ZDANIEM jest to kalamitka.Moge sie mylic,moze to tylko czesc wiekszej calosci.Nie czepiaj sie wersji innych,tylko sam cos zasugeruj.Tylko prosze-nie jakies tam nieokreslone dzyndzle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie