armand Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 Odpowiedz dla adamca.Obecnie obniżyliśmy pobór prądu przez głośnik w Prospectorze 2, przez co wydłużyliśmy długość pracy na bateriach lub akumulatorkach. Dynamiki pobierają mniej prądu od statyków, z uwagi na krótszy sygnał dźwiękowy.
Amontillado Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 Drogi Armandzie!Postaw się w sytuacji laika, który chce kupić wykrywacz.Ty proponujesz za 1,3 tysiąca wykrywacz, który przypomina nieudolną kopię, jakiejś maszynki do szukania monet lub mili tarki.Jest 2012 rok, Ty z ze swoją produkcją przypominasz lata późnego PRL-u. Jak możesz być konkurencyjny, przeliczając to na polskie warunki, jak wykrywacz przywieziony z USA jest w tej samej cenie i posiada PIIĘCIOLETNIĄ gwarancję i przebija Cię parametrami?Ty z swojej strony. proponujesz klientowi, roczną gwarancję i odpłatny serwis pogwarancyjny,uderz się w piersi i to przemyśl, twoja polityka wiedzie Cię na manowce.
Tomax Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 proponujesz klientowi, roczną gwarancję i odpłatny serwis pogwarancyjny" - Co prawda sprzedałem swojego Penetratora (celem zakupu typowego drobnicowca), ale zdarzyło mi się skorzystać z serwisu pogwarancyjnego- zgubiłem pierścień skręcający rurki. Napisałem maila do Armanda i dostałem pierścień za bardzo dużą kwotę - 0zł - słownie zero złotych. Nawet za przesyłkę nie zostałem policzony. Nie wierzę, że z takim podejściem kogoś Armand skasuje drogo, a pamiętać trzeba, że większość uszkodzeń wykrywek, to te niepodlegające gwarancji... Tyle co do serwisu Armanda.
Amontillado Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 Gościu ten pierścień znalazł byś na swoim podwórku , bez uruchomieniania serwisu ARMANDA.
Tomax Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 Do Amontillado - Twój ostatni post ma tyle wspólnego z tematem co nic. Po za tym naucz się odnosić kulturalnie do innych i nie pisać bzdur wyssanych z palca - nie wiesz gdzie zgubiłem pierścień, ale wiesz gdzie bym go znalazł - i jeszcze plastik - pewnie magnesem do plastiku:) Wyraźnie widać, że piszesz tylko po to żeby zjechać Armanda, pewnie nawet nie miałeś jego wykrywki w ręku. Ja nie piszę nic o tym jakie to wykrywacze, napisałem tylko o serwisie, a ten jest OK.
woytas Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 Panowie!Każdy następny post nie na temat zostanie usunięty a autor nagrodzony złotym medalem. Koledze Amontillado radzę się zastanowić podczas pisania następnej odpowiedzi - bardzo się zastanowić !
Amontillado Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 TOMAX,Jesteś wielki i za to Cię lubie.
sza.man Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 zdanie: ''dyskryminacji wybiórczej w Polsce się nie używa'' zasługuje na nagrodę jobla
RIDER Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 Witam. Zastanawia mnie jedna rzecz,czemu wszyscy wycierają sobie tyłki sprzętem firmy armand,to nie jest taki zły sprzęt,sam jestem posiadaczem modelu prospector i nie twierdzę że jest idealny mógłby mieć chociaż dwutonową sygnalizację rozróżniania metali,ale mniejsza o to można się do tego przyzwyczaić,po prostu brak wyświetlaczy i innych bajerów bardziej rozwija wyobraźnię i zmusza trochę do myślenia co może być pod cewką.No i model penetrator jest banalnie prosty w obsłudze co jest bardzo przydatne w terenie.Nie chcę nikogo obrażać ale jest na tym forum jakiś straszny kult firmy garret ewentualnie fisher
pipek102 Napisano 30 Czerwiec 2012 Autor Napisano 30 Czerwiec 2012 Ok to sobie pogadaliście. Ale może mi ktoś przynajmniej ODPOWIEDZIEĆ!!!;) potem sie sprzeczajcie dalej o tego Armanda.
armand Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 Obecnie wykrywacze metali firmy Armand objęte są 24 miesięczną gwarancją. Uwaga o 12 miesiącach jest grubo nieaktualna.Życzę szczęścia, przy korzystaniu z pięcioletniej gwarancji na inne wykrywacze sprowadzane z zagranicy, zapoznajcie się dobrze z jej warunkami, szczególnie z miejscem serwisu, miejscem zakupu, relacjami pomiędzy miejscem zakupu, a miejscem obejmowania tej gwarancji i wyłączeniami technicznymi z tej gwarancji oraz opiniami n/t serwisów gwarancyjnych wykrywaczy zachodnich w Polsce. To bardzo ciekawy temat. Koszty napraw pogwarancyjnych wykrywaczy zachodnich, to również ciekawy temat, szczególnie naprawa wyświetlacza lub sondy.Powtarzam, że:Dyskryminacji wybiórczej w Polsce się nie używa, bo można pominąć przedmiot wartościowy z metalu kolorowego."
sza.man Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 Nie, nie Armand.Dyskryminacji wybiórczej używa się tak w Polsce jak i wszędzie indziej na świecie.To, że stosując JAKĄKOLWIEK dyskryminację można pominąć ciekawe fanty, to inna sprawa.Tylko, że kopanie każdego sygnału jest fizyczną niemożliwością, względnie katorgą i dlatego dyskryminacja wybiórcza jest masowo stosowana przez poszukiwaczy.
filip1601 Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 Chodziłem z Prospectorem prawie rok,na drobnicę sięnie nadaje ,bo dyskryminacja w nim jest bardzo kiepska.Trzeba się było nakopać gwoździ co niemiara.Cena: 1050 zoli(jakiś czas temu)za ten sprzęt to duża przesada.Teraz chodzę z Omegą 8000 i jestem naprawdę zadowolony.Przestały mi się śnić zardzewiałe gwoździe.
armand Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 Filipie 1601, nie przeczytałeś instrukcji obsługi Prospectora, przy włączonym trybie dynamicznym dyskryminacja jest nieaktywna. Wystarczyło przełączyć na pracę statyczną. Można było również zadzwonić do firmy Armand o poradę.
filip1601 Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 Armandzie,oczywiście,że postępowałem w/g instrukcji.Ponadto po roku chodzenia ze sprzętem nawet szympansnauczyłby się jego poprawnej obsługi.pozdrawiam filip1601.
Pablooos Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 pipek102 - Twoje posty wskakuja z opoznieniem bo nie masz 10 postow i dlatego wiekszaosc osob pominela chyba twoj post o F2 za 550zl. Jezeli chodzi o ten sprzet za 550zl to cena jest dobra ale pewnie jaka cena taki towar !!! Bo nie ukrywam ze to tanio ale jak piszesz ze sprzet z lekka podjechany to zastanow sie dwa razy zanim to kupisz. Takie jest moje zdanie. Wklej jakies fotki jak masz , to bedzie mozna cos wiecej powiedziec. Pozdro
pipek102 Napisano 1 Lipiec 2012 Autor Napisano 1 Lipiec 2012 Po przejrzeniu chyba wszystkich aukcji znalazłem tylko coś takiego: http://allegro.pl/wykrywacz-fisher-f2-i2449837371.html .. Myślicie że warto coś takiego licytować?? Ewentualnie na Hamerykańskich stronach czegoś poszukać..
KrisssK Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 pewnie chodzi o tego złomka:http://allegro.pl/wykrywacz-fisher-f2-i2449837371.html
pipek102 Napisano 1 Lipiec 2012 Autor Napisano 1 Lipiec 2012 KrisssK- Dokładnie, jak na razie mogę sobie pozwolić na sprzęt w granicach 500-600zł a za taką cenę...:Oniektóre moje posty wyskakują z ponad 12 godzinnym opóźnieniem !
Pablooos Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 Na zdjeciach z aukcji jest snajperka i podejrzewam ze druga cewka to bedzie oryginal czyli mala ale wieksza od snajperki. A sam sprzet nie wyglada na taki o ktory ktos dbal ... Nie chce robic zadnej reklamy ale widzialem w dziale ogloszenia Ace 250 za 630zl , pomimo tego ze wole F2 od Ace250 to jak nie mozesz znalezc F2 za 500-600zl to juz lepiej kupic tego Ace-a z ogloszenia , pewnie ktos pogoni za 600 jak pogadasz. Pozdro
Tomb750 Napisano 2 Lipiec 2012 Napisano 2 Lipiec 2012 Ja bym się nie pchał w jakieś przeróbki. Albo czekaj chociaż 500zł to za mało na F2. Chyba lepiej patrz za Ace 250
KrisssK Napisano 2 Lipiec 2012 Napisano 2 Lipiec 2012 Drobny retusz i już widać że mamy w komplecie standardowego koncentryka 8'' i snajperkę (mało przydatny gadżet).Prawdopodobnie koleś próbował zamontować potencjometr głośności (przypuszczalnie w szereg z głośnikiem) ale przy bardzo nieumiejętnym zdejmowaniu panelu czołowego uszkodził włącznik więc od razu dołożył niespecjalnie ładny przełącznik hebelkowy.Pewnie wszystko działa poprawnie ale ewentualna późniejsza odsprzedaż takiej rzeźby może być utrudniona.
AoT_Hunter_PL Napisano 2 Lipiec 2012 Napisano 2 Lipiec 2012 Panowie marudzicie.500zł to dobra cena zarówno za używkę ace250, f2 i f4.Obczaj sobie pierw po ile chodzą nówki ...Za 500zł nic więcej w sezonie ciekawszego nie wyrwiesz ja bym się nie zastanawiał tylko pisał do kolesia czy daje gwarancję rozruchową przynajmniej 7 dni. I kupował sztukę.Z ewentualną odsprzedażą nie powinno potem być problemu w tej cenie.Za swojego f4 zakupiłem za 420zł i był bardziej poturbowany.zniszczony panel przedni, nie działający LCD, brak Klapki od baterii ... itd maszynę już zreperowałem i śmiga aż miło.Dochodząc do wniosków za wymienione powyżej sprzęty, nawet za nowe dałbym tylko max 500zł.Taka jest moja wycena.
KrisssK Napisano 2 Lipiec 2012 Napisano 2 Lipiec 2012 Dochodząc do wniosków za wymienione powyżej sprzęty, nawet za nowe dałbym tylko max 500zł.Taka jest moja wycena.To twoje pobożne życzenia a rynek wtórny mówi coś innego. ACE 250-tka w dobrym stanie spokojnie schodzi nawet powyżej 750zł :) F2 w okolicach 700zł a F4 ponad 1100zł.Oczywiście można znaleźć jakąś okazję cenową ale trzeba na nią czatować. :)
pipek102 Napisano 2 Lipiec 2012 Autor Napisano 2 Lipiec 2012 KrisssK- napisałem do niego i napisał mi to co ty.Tylko ciekawy jestem czy reszta przycisków jest sprawna, a wygląd już nie ma znaczenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.