pipek102 Napisano 28 Czerwiec 2012 Autor Napisano 28 Czerwiec 2012 Witam!!Który wykrywacz byłby lepszy na początek?Chciałbym żeby był uniwersalny.:O
Pablooos Napisano 28 Czerwiec 2012 Napisano 28 Czerwiec 2012 Fisher F2 ma na pewno lepsza dyskryminacje od Armanda. Spokojnie moge polecic F2 , powinienes byc z niego zadowolony. Pozdro
armand Napisano 28 Czerwiec 2012 Napisano 28 Czerwiec 2012 Pablooos, zdefiniuj proszę pojęcie lepsza dyskryminacje"? Na czym pod względem technicznym polega lepsza i gorsza dyskryminacja?
TheAdam1978A Napisano 28 Czerwiec 2012 Napisano 28 Czerwiec 2012 To może ja odpowiem na czym to polega. Kuzyn miał armanda, ja MD 3006, chinol o wiele tańszy, ale niestety dorównywał produktowi kolegi armanda. Kupiłem F2 i w szoku byłem ile fantów oba wcześniej ominęły. Kuzynowi ciągłe kopanie śmieci obrzydziło wykopki, ja kopię dalej i jestem zachwycony amerykańską zabawką. Na tym polega lepsza dyskryminacja.Dla mnie armand to trochę lepszy pulsar,oczywiście nie pod względem zasięgu.I do tego te kosmiczne ceny za sprzęt, który naprawdę szału nie robi.
Pablooos Napisano 28 Czerwiec 2012 Napisano 28 Czerwiec 2012 Armand - bez urazy , nie chce robic antyreklamy. To jest opis z aukcji z Allegro Eliminator w Penetratorze nie odrzuca dużych przedmiotów żelaznych, jak i takich, które zawierają metal kolorowy, np. złoto, gdyż takie znaleziska mogą być warte zainteresowania" i kolejne Posiada eliminator włączany przełącznikiem. Po włączeniu eliminatora wykrywacz nie sygnalizuje niewielkich i niepotrzebnych przedmiotów żelaznych. Dzięki temu unika się wykrywania np.: kapsli, gwoździ, drutów i drobnych odłamków". Jezeli chodzi o F2 to jest 8 punktowa wizualna identyfikacja znaleziska , cyfrowa identyfikacja znaleziska w zakresie od 0 do 99 oraz tryb NOTCH służący do wybiórczej dyskryminacji niepożądanych przedmiotów. Przyznasz ze to chyba troche lepsze od jednego przelacznika w Penetratorze ? Pozdro
Piotr.Poszukiwacz Napisano 28 Czerwiec 2012 Napisano 28 Czerwiec 2012 A kto powiedział, że lepsze? Minimalizm i prostota to jest to co się sprawdza w terenie! 8 punktowa wizualna identyfikacja znaleziska , cyfrowa identyfikacja znaleziska w zakresie od 0 do 99 oraz tryb NOTCH" - typowe marketingowe bajerowanie klienta ;)
Pablooos Napisano 28 Czerwiec 2012 Napisano 28 Czerwiec 2012 Piotr.Poszukiwacz - wg ciebie w F2 tego nie ma czy o co chodzi bo nie kumam co napisales ??? Czyli lepiej kupic wykrywke za 200zl a nie za 2tys bo wszystkie funkcje to bajer ???
Piotr.Poszukiwacz Napisano 28 Czerwiec 2012 Napisano 28 Czerwiec 2012 Nie wątpię, że F2 to niezły sprzęt, ale mówię, że wolę mieć funkcję w jednym przełączniku jak jest w Penetratorze, bo tak jest łatwiej, a nie jakieś 20 trybów z NOTCH, WTF is 'notch'?
pytlus555 Napisano 29 Czerwiec 2012 Napisano 29 Czerwiec 2012 Witam:) Kolega śmigał cały sezon z f2 i sprzęt godny polecenia:) lekki,czytelny i prosty w obsłudze:) co do wykrywek armanda nie wypowiem się bo nie miałem w rękach żadnego modelu. f2 na początek jest dobry:) pozdrawiam
wopaw Napisano 29 Czerwiec 2012 Napisano 29 Czerwiec 2012 Kolega pyta się o sprzęt uniwersalny i aby tak było to musi kupić i penetratora i F2 ale to trochę drogo wyjdzie :).Penetrator lepszy (głębszy) będzie na militarkę a na monetki lepszy będzie F2 (wygodniejszy na dynamiku z dyskryminacją).
Tomb750 Napisano 29 Czerwiec 2012 Napisano 29 Czerwiec 2012 Po prostu do tych wykrywaczy nie można używać słowa uniwersalny.
jan-80 Napisano 29 Czerwiec 2012 Napisano 29 Czerwiec 2012 Jeśli z tych dwóch to F2 :)Ja miałem problem z wyborem pomiędzy F2 a Alpha 2000 postawiłem na ten drugi i jestem strasznie zadowolony ciągnie kolor aż miło :) większe fanty tez daje rade ;)
Thomson. Napisano 29 Czerwiec 2012 Napisano 29 Czerwiec 2012 Weź sobie Fishera, sprzęt prosty i na początek idealny. Wyroby Armanda sobie odpuść, bo one były dobre, ale 20 lat temu. Zresztą można zobaczyć jak wygląda sprzedaż wykrywaczy Armanda ;)
Piotr.Poszukiwacz Napisano 29 Czerwiec 2012 Napisano 29 Czerwiec 2012 To jest właśnie duży plus jak sprzedawca nie jest mainstreamowy. Kolega wopaw ma rację, Armand Penetrator jest lepszy na militarkę. Zresztą zastosowanie uniwersalne wykrywacza, a bardziej militarka zawsze była głównym przeznaczeniem Armandów. Monetki są tak naprawdę nudne, chodzenie po lasach za militarką to jest coś :)
Thomson. Napisano 29 Czerwiec 2012 Napisano 29 Czerwiec 2012 Penetrator na militarkę? Moneta 10 gr., 15 cm Moneta 2 zł., 18 cm Obrączka złota, 19 cm Kapsel, 21 cm Łuska karabinu Mauser, 23 cm Sygnet srebrny - niemiecki, 25 cm Granat zaczepny, 36 cm Łopatka saperka, 50 cm Mina przeciwpancerna - niemiecka, 65 cm Kanister 20 litr. - Wermacht, 85 cm Samochód osobowy - maksymalny zasięg, 165 cmChłopie nie rozśmieszaj mnie. Te wykrywacze naprawdę sprawdzały się, ale 20 lat temu. Dopóki producent nie wprowadzi czegoś nowego i nie zjedzie z cen to ten chłam można sobie darować.
Piotr.Poszukiwacz Napisano 29 Czerwiec 2012 Napisano 29 Czerwiec 2012 Zasięgi to dyskusyjna sprawa, tu chodzi ogólnie o kulturę pracy wykrywacza. Ale tak między nami kolego Thomson nie uważam Cię za eksperta w tej dziedzinie. Poza tym przestań trollować.
Pablooos Napisano 29 Czerwiec 2012 Napisano 29 Czerwiec 2012 Piotr.Poszukiwacz - te zasiegi sa podane w aukcji wykrywki Armanda takze nie trzeba byc zadnym ekspertem poprostu Thomson to skopiowal z aukcji !!! Nikt tu nic nie wymysla , tak czy inaczej moze i Penetrator nie jest zly ale jak by kosztowal 400zl , takie jest moje zdanie ...
adamiec Napisano 29 Czerwiec 2012 Napisano 29 Czerwiec 2012 witam.zakupilem na poczatku sezonu ARMAND PROSPECTOR 2.zasiegi byly ok ale zuzycie akumulatorkow bylo straszne.po okolo 4 godzinach pracy byly wyladowane na maxa.odsprzedalem go koledze i zakupilem fishera f5.na drobnice jest ok i nie pobiera tyle energii,bo na naladowanych akumulatorkach chodze kilka dni.pozdrawiam
pipek102 Napisano 30 Czerwiec 2012 Autor Napisano 30 Czerwiec 2012 Dzięki za pomoc!Mam jeszcze takie pytanie: Jak myślicie opłaca się kupić sprawnego lecz trochę zniszczonego fishera f2 z dwiema cewkami (duża i mała) i 4 akumulatorami i ładowarką za 550 zł?
armand Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 Odpowiedź dla Pablooosa. Dyskryminacja w Penetratorze jest ustawiana na widoczność" boratynki i przedmiotów z metali kolorowych większych od boratynki. Czyli w Penetratorze nie trzeba zawracać sobie głowy ustawianiem poziomu dyskryminacji, ona już jest ustawiona. Dyskryminacji wybiórczej w Polsce się nie używa, bo można pominąć przedmiot wartościowy z metalu kolorowego.Także wyższość" dyskryminacji w F2 est po prostu iluzoryczna, nie wnosi nic wartościowego do obsługi i działania wykrywacza.Identyfikacja liczbowa przedmiotu? Zaawansowani poszukiwacze kopią każdy sygnał kolorowy, niezależnie od liczby identyfikacyjnej, nawet sygnały powtarzające się od szrapneli, aby nie pominąć żadnego pożądanego przedmiotu kolorowego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.