Tomb750 Napisano 28 Czerwiec 2012 Napisano 28 Czerwiec 2012 wyjąłem ostatnio szklankę od szrapnela (wielkość puszki od piwa) w dynamiku z mniej więcej 85cm bo tyle ma moja łopatka. Proxa 2.0 pokazywała idealny kolor. Jeśli statyk jest głębszy to z metra też by ją zobaczył.
Szukanko Napisano 29 Czerwiec 2012 Napisano 29 Czerwiec 2012 cudem nie są" -nikt o cudach tu nie pisał,a jakie to wykrywacze są cudem ?Takie bez regulacji głośności a może takie sprzedawane na polskim rynku które nawet nie mają programu w języku polskim?Może te które nie mają nawet serwisu w Polsce?
RAJTAR Napisano 29 Czerwiec 2012 Napisano 29 Czerwiec 2012 kolego Szukanko a ile znasz polskich serwisów z prawdziwego zdarzenia? Serwisy zagraniczne są duuużo lepsze a czasem wychodzi dużo taniej w serwisie pogwarancyjnym nawet razem z wysyłką... więc argument nie trafiony...Następny argument...brak menu w j. polskim ...no wybacz ale 10 - 15 słów w języku obcym" jest osiągalne nawet dla średnio rozgarniętego przedstawiciela człekokształtnych...Brak regulacji głośności... śmieszny argument.pozdrawiam.
desmo Napisano 29 Czerwiec 2012 Napisano 29 Czerwiec 2012 Cudem to tą np kolego Szukanko rozpadające się Fishery he he he Regulacja głośności - każdy sprzęt powinien ją posiadać. Jak wykrywacz kosztujący 2 tysiące i więcej jej nie ma to jest to po prostu żenada. Tak samo jak brak podświetlenia wyświetlacza. Wyobraź sobie kolego Rajtar, że te funkcje są nieraz bardzo przydatne i nie ma w tym nic śmiesznego. No chyba, że ktoś raz od święta wybiera się na godzinkę w teren, kopnąć jeden czy dwa dołki...
pawcion123 Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 Mój Tejon nie ma podświetlania a jednak radzi sobie w dzień i w nocy.pozdro :)
desmo Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 No w Tejonie podświetlenie wyświetlacza rzeczywiście nie jest przydatne ;)))
RAJTAR Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 oj desmo , desmo , dyzmo...;) piszesz jak nowicjusz... No w Tejonie podświetlenie wyświetlacza rzeczywiście nie jest przydatne ;)))"Spytaj bardziej zaawansowanych od Ciebie kolegów , czy patrzą na wyświetlacz znając sprzęt na wylot , nie mając wady słuchu...nie patrzą...pozdrawiam i przestrzegam przed ciągłym patrzeniem w wyświetlacz co by sobie ząbków o szpadel nie uszkodzić...No chyba, że ktoś raz od święta wybiera się na godzinkę w teren, kopnąć jeden czy dwa dołki..."desmo... to z autopsji?pozdrawiam.
brodkasz Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 Oj RAJTAR ,RAJTAR uwierz mi że czasami (pewnie że nie cały czas) wyświetlacz się przydaje by się upewnić i nie kopać jak głupi wszystkiego jak leci. A na wyświetlacz patrzy się nie w tedy jak idziesz tylko już po namierzeniu przedmiotu, to raczej zrozumiałe.Pozdrawiam Brodkasz
desmo Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 Oj Rajtar, Rajtar chyba się nie zrozumieliśmy. Nikt nie pisał nigdzie o ciągłym patrzeniu na wyświetlacz. Chodzi o zwykły komfort pracy - np zmiana ustawień w zupełnych ciemnościach. Jak się chodzi z wykrywaczem, który ma 3 gałki i nic więcej to rzeczywiście nie ma takiej potrzeby.A co do wyświetlacza, to była już taka dyskusja na forum. Spytaj się bardziej zaawansowanych kolegów, nie mających wady wzroku czy i kiedy patrzą na wyświetlacz. I do czego ewentualnie może się on przydać. No i wyobraź jeszcze sobie, że są takie wykrywacze i tryby pracy, że na wyświetlacz TRZEBA patrzeć, bo po samym dźwięku niczego się nie dowiesz. Zresztą nie trzeba szukać daleko.ps nie to nie z autopsji, tylko z drogi dedukcji. Sam zresztą powinieneś wiedzieć - nie ważne czy cie na plaży słyszą czy nie, bo i tak każdy cie widzi. A w lesie wyjący na kilometr sprzęt nie zawsze jest wskazany.pozdrawiam
pawcion123 Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 Brodkasz , czyli jestem głupcem ponieważ kopie każdy sygnał koloru....Kurde o dziwo nie mam już miejsca w klaserze na nowe sreberka...dziwne nie?pozderki Panie i Panowie :)
brodkasz Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 Pawcion123 gdzie ja napisałem żeby nie kopać każdego sygnału koloru?Jak byś kopał nie tylko sygnały z koloru ale również te sygnalizujące żelazo (te jakby duchy od głębokich zakopów)miał byś tych sreberek więcej.Nie chciałem cię obrazić tak tylko napisałem z tym głupcem.Pozdrawiam Brodkasz.
pawcion123 Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 Spoko luz ja nie z tych delikatnych" :)pozdro :)
RAJTAR Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 desmo a słyszałeś o słuchawkach? , a co do wyświetlacza to posiadam sprzęt z takowym , ale jak bym go nie miał też bym nie płakał ...praktycznie nie korzystam...kwestia doświadczenia , a świeżym kolegom życzę więcej praktyki a za parę lat możemy wrócić do tematu (jeżeli się nie zniechęcicie) ;) pozdrawiam i życzę mnóstwa fantów z wyświetlaczem lub bez.
RAJTAR Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 jeszcze słówko do kol brodkasz ...słyszał kolega o kwestii osłuchania się ze sprzętem" ? jeśli znasz sprzęt , z którym pracujesz , to prawie zawsze wiesz co masz pod cewką , a w wyświetlaczu możesz się ewentualnie przeglądać :)wszystko kwestią praktyki i doświadczenia.
desmo Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 Niestety nie zawsze i nie wszędzie można słuchawek używać - więcej pochodzisz to sam się pewnie przekonasz. Ja na szczęście też ma sprzęt z wyświetlaczem - korzystam z niego i jest bardzo przydatny - kwestia praktyki i doświadczenia ;) Jestem też bardzo ciekaw jak to można się np osłuchać w Proximie i Argo w trybie all metall. Dopiero po spojrzeniu na wyświetlacz można się czegoś więcej dowiedzieć - kto używa ten wie.Gratuluje też koledze tego, że prawie zawsze wie co ma pod cewką.Ale wracając do tematu, bo się powoli robi off top, to po Proximie polecam, tak jak już kilku kolegów napisało XLT. Bardzo przyjemny sprzęt i nie aż tak trudny w obsłudze jak co nie którzy twierdzą. Kosa na drobnicę a żelazny złom też ciągnie głęboko. Ja osobiście nic więcej do szczęścia nie potrzebuje - no może jakiś TM by się jeszcze przydał ;)
RAJTAR Napisano 1 Lipiec 2012 Napisano 1 Lipiec 2012 Niestety nie zawsze i nie wszędzie można słuchawek używać - więcej pochodzisz to sam się pewnie przekonasz."- Bez słuchawek to sobie po plaży można pochodzić.- życzę żebyś tyle autem zjeździł ile ja przechodziłem.Zgadzam się ,że na all bez wyświetlacza kopiesz wszystko , ja jestem typowym drobnicowcem" i w tym wypadku podtrzymuję swoje wczesniejsze słowa i podpisuję się też pod Twoimi słowami o xlt - jako alternatywa dla rutusa - doskonały !pozdrawiam.
brodkasz Napisano 2 Lipiec 2012 Napisano 2 Lipiec 2012 Kolego RAJTAR słyszałem o osłuchaniu ze sprzętem. Proximę którą posiadam od początku produkcji trochę już osłuchałem, lecz wiadomo nie tak jak kolega, bo widzę że kolega strasznie oblatany. Chylę czoła. Co mogę jeszcze napisać, może jeszcze żeby kolega nie używał wyświetlacza do przeglądania bo do tego służy lusterko.Pozdrawiam Brodkasz.
RAJTAR Napisano 2 Lipiec 2012 Napisano 2 Lipiec 2012 przeglądanie się w lusterku przynosi pecha a w wyświetlaczu podobno wprost przeciwnie :) kolego brodkasz niepotrzebna ironia , wszystko co robię staram się robić dobrze a swoje hobby traktuję wyjątkowo...ot tajemnica sukcesu ;) serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia na polno-leśnych szlakach.
Cowboys From Hell Napisano 3 Lipiec 2012 Napisano 3 Lipiec 2012 Dobra widzę że po woli kończy się temat to zapytam od siebie.Który z wykrywaczy byłby lepszy na średni kolorek (medal, zegarek kieszonkowy ,duże sreberka), od proximy ustawionej na mix-mode:-Sovereign gt-tejon-xlt.Dobrze jakby ktoś miał porównanie co najmniej 2 wykrywaczy ,a nie pisał że on jakiś ma i jest najlepszy :)Pozdraviam
SaperDębica Napisano 3 Lipiec 2012 Napisano 3 Lipiec 2012 kolego mialem proxime, mialem argo a teraz mam MXT sprzet b dobry na kolor
Cowboys From Hell Napisano 7 Lipiec 2012 Napisano 7 Lipiec 2012 Dzięki za odpowiedź saper.Ktoś jeszcze coś powie na moje pytanko?
VanWorden Napisano 8 Lipiec 2012 Napisano 8 Lipiec 2012 Na większe sreberka i niezaśmiecony teren nie ma niczego lepszego od Sovereigna (model bez znaczenia). Drugi w kolejności będzie XLT.PozdrawiamVW
Cowboys From Hell Napisano 8 Lipiec 2012 Napisano 8 Lipiec 2012 Dzięki VW.Jak możesz to odezwij się do mnie na gg: 4668048
VanWorden Napisano 8 Lipiec 2012 Napisano 8 Lipiec 2012 Od dłuższego czasu nie używam gg. Jeśli chcesz pogadać to łap mnie na PW poprzez forum Thesaurus.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.