Skocz do zawartości

Park Miniatur Warmii i mazur w Gierłoży

Zygfryd89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam forumowicze. Jeśli ktoś by był w Gierłoży lub okolicach to na prawdę polecam odwiedzić te miejsce. Byłem, widziałem i godne polecenia. Mają do pokazania sporo militariów z wojenki. Bronie przerobione na deko i są we wspaniałych stanach. Można przeładować i strzelić na sucho". Na mnie te miejsce zrobiło większe wrażenie niż Wilczy Szaniec.
Napisano

Mundur kompletny ze spodniami na sprzedarz za 600zł. Podobno Wojenny, jednak ocenę oryginalnosci zostawiam znawcom. Ale przymierzyć mozna też :)

Napisano
Człowieku zlituj się, gdzie ty tam widzisz broń deko ? przecież te MG, BARy, FG, to badziewne repliki, które nigdy nie leżały koło oryginału. Replika MG42 (replika to za dużo powiedziane) postawiona na lawecie od MG3 prosto z demobilu Bundeswery, replika Maxima na kółkach od Gurionowa.
Napisano
Odnośnie munduru to nie mam pojęcia, specem nie jestem od tego, dlatego opinię pozostawiam znawcom. Broń wygląda raczej autentycznie, chociaż przyznam, że oryginałów nie widziałem, zdjęcia z telefonu, wiec kiepskiej jakości. Oczywiście widać, że niektóre były malowane i to trochę razi w oczy, ale po co nawiercanie luf w replikach? Laweta owszem, może i nie od MG 42. Ale zobaczyc coś takiego jest fajnie. Ocenę oryginalności pozostawiam innym, bo ja w tym aż tak nie siedzę. Broń wygladała autentycznie, i dodatkowo przewiercone lufy... Ale wiadomo, może radosna twórczość- nie wiem. Ja niestety nie mam dostępu do takich fantów na codzień, więc dla mnie to rzadkość, wygladało dobrze i powiedziano, że to deko. Ale owszem, może i mnie oszukano i nie mówię, że nie. Mimo to miejsce fajne i warte zobaczenia. Pazdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie