Daniel123 Napisano 19 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Witam mam kilka pytań w sprawie depozytów" i nie tylko .1. Znalazłem teren w lesie na skrzyżowaniu dróg. Do o koła doły pokopane niektóre na metr inne mniej, więcej dołów jest chyba ze 100 albo i więcej tak jak by ktoś czegoś szukał. Ludzie z pobliskiej wsi mówili że kiedyś tam ktoś znalażł jakieś poniemieckie rzeczy ale ile w tym prawdy... Przetrzepałem miejsce wykrywaczem (Garrett`em Ace 250) coś było np. 8 monetek polskich lata 1929 i 1939 medalik niemiecki 1938r. Ale depozytu 0. Dalej za tym miejscem ok. 1km była wieś nie duża. - woj. Zachodniopomorskie.2. Kiedyś kopałem w we wsi w starym parku na dzisiejszej ścieżce sygnał obok dużego drzewa (Buka) no kopie wyciągnąłem jakąś starą miske jakiś jak by garnek kawałki złomu szkła kawałek butelki z porcelanowym korkiem od piwa niemieckiego oczywiście, no i dużo właśnie jakiś takich śmieci - co tam mogło być? A jeszcze wyciągałem kawałki porcelany.Pozdrawiam...Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel123 Napisano 19 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Ps: Czy znaleźliście Grrett`em Ace 250 jakieś depozyty ??jakie miejsca są na depozyty najlepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel123 Napisano 19 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2012 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 Witaj. To że ktoś tam coś kiedyś znalazł może być prawdą i dotyczyć naprawdę wielu rzeczy. Depozyt, amunicja, broń... W głowach mieszkańców mogło to urosnąć do rangi czołu czy skrzyni ze złotem...Monetki i medalik które znalazłeś, są typową znajdką w okolicy dróg. Co do dołów. Musisz się dowiedzieć czy są one świeże" po kopaniu, czy nie są pozostałością np melioracyjnych czy może efektem bombardowania w czasie wojny. Depozyty znaleźć ciężko ale się trafiają. Dużo tego na forum. Pod drzewem znalazłeś zniszczone rzeczy - prawdopodobnie był to tzw śmietnik, chociaż dla niektórych ludzi w czasie wojny nawet takie rzeczy były skarbem (swego czasu znalezione paczki z gwoździami itp). Depozyt nie zawsze oznacza wiadro czy skrzynię ze złotem, srebrem czy innymi dobrami. Pozdrawiam Seba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=701792#1408657Tuta też coś poczytasz :D plus szukajka na naszym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 Już to przerabialiśmy :) ten link co sonic dał jest moim postem jak widać dużo osób się interesuje.Jestem także początkującym , poczytaj ,a dużo się dowiesz.Ciesz się , że znalazłes monetki jakieś itp inni znajdują stare gwoźdźie kapsle i się tym cieszą.Nie odrazu Kraków zbudowali.Pozdrawiam D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel123 Napisano 20 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2012 Wiem jestem początkujący i każda łuska każdy stary drobiazg mnie cieszy ;). Nie dużo mam znalezisk ale mam ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.