Skocz do zawartości

Przygoda z piwem ,własne warzenie

torba5

Rekomendowane odpowiedzi

Masz na myśli te puszkowe f-y Coopers?Dwukrotnie warzyłem jeśli to tak można nazwać.Owszem wychodzi fajnie nagazowane,ale trzeba zmniejszyć ilość wody od podanej w przepisie,inaczej zgodnie z tym co piszą wychodzi cieniutkie ok.4% ja takiego nie preferuję.

kol.torba5, pare razy awilem"się właśnie z coopersami w robienie piwa i powiem tak: wyszło mi calkiem nie złe!! gaz,piana jak trza! i procenty też!!:)% zależy od ilości cukru przy 2 fermentacji w butelkach. Ja próbowałem kilku rodzajów i moim zdaniem najlepsze było typu elgijskiego", a jeśli będziesz butelkował to podstawa dobra kapslownica.własnie nie dawno spożyłem 2 ostatnie piwa jakie mi sie ostały:) i wrażenia smakowe całkiem nie złe

zestaw startowy to około 200 pln ,ale w nim jest cieńka kapslownica ja położyłem na start ciut więcej na trochę lepszy gatunkowo sprzęt ,ekstrakt 50 pln w tym już są drożdże dodatkowo cukier do fermentacji najtaniej wychodzi glukoza 7,50 za 1 kg ,trunku z tego jest około 23 litry z tendencją na mniej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie