dropek81 Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2012 jak zmatowić farbę chodzi o farbę na hełmie w miarę tanio najlepiej sprawdzone sposoby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 9 Czerwiec 2012 Share Napisano 9 Czerwiec 2012 jak chcesz porządnie to farba od nowa, lecz możesz to zrobićgąbką (do naczyń) Niepotrzebnie zakładałem nowy temat, mam nadzieję że karteczka nie poleci heh :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 9 Czerwiec 2012 Share Napisano 9 Czerwiec 2012 zakładałeś* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 18 Czerwiec 2012 Share Napisano 18 Czerwiec 2012 przetrzyj rozpuszczalnikiem np nitro, po wyschnięciu będzie matowe.ewentualnie pomaluj stara farba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 18 Czerwiec 2012 Share Napisano 18 Czerwiec 2012 O postarzaniu hełmów już było. Paiper ścierny ( NISKO ZIARNISTY ) !!!! lub tak ja piszą wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 18 Czerwiec 2012 Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Zależy jaka farba pokrywa hełer i czy jest pokryty lakierem Farby akrylowe i lakiery azowe" można przemywać, ale są takie np. emalie, które się rozmazują po nałożeniu nitra - ale jeżeli zrobisz to spokojnie, bez pośpiechu to nie powinno być problemu.Papier wodny 1500, później popraw 2000 i będzie matowy że strach" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.