dropek81 Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Napisano 9 Czerwiec 2012 jak zmatowić farbę chodzi o farbę na hełmie w miarę tanio najlepiej sprawdzone sposoby
adrian950 Napisano 9 Czerwiec 2012 Napisano 9 Czerwiec 2012 jak chcesz porządnie to farba od nowa, lecz możesz to zrobićgąbką (do naczyń) Niepotrzebnie zakładałem nowy temat, mam nadzieję że karteczka nie poleci heh :)
imperorr Napisano 18 Czerwiec 2012 Napisano 18 Czerwiec 2012 przetrzyj rozpuszczalnikiem np nitro, po wyschnięciu będzie matowe.ewentualnie pomaluj stara farba.
Barson1 Napisano 18 Czerwiec 2012 Napisano 18 Czerwiec 2012 O postarzaniu hełmów już było. Paiper ścierny ( NISKO ZIARNISTY ) !!!! lub tak ja piszą wyżej.
zbyniek Napisano 18 Czerwiec 2012 Napisano 18 Czerwiec 2012 Zależy jaka farba pokrywa hełer i czy jest pokryty lakierem Farby akrylowe i lakiery azowe" można przemywać, ale są takie np. emalie, które się rozmazują po nałożeniu nitra - ale jeżeli zrobisz to spokojnie, bez pośpiechu to nie powinno być problemu.Papier wodny 1500, później popraw 2000 i będzie matowy że strach" :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.