Pader Napisano 8 Czerwiec 2012 Autor Napisano 8 Czerwiec 2012 Dostałem dziwny znaczek po musztardzie, czy ktoś kojarzy rok produkcji i dokładnie do czego służyła??
tyfus Napisano 8 Czerwiec 2012 Napisano 8 Czerwiec 2012 reklama tejże musztardy z 1929 roku.zdjęcie pochodzi ze strony :http://zabytkipoznan.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=372&Itemid=379na dole są stare reklamy z gazet - strona 14/19-pozdro-Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 10:17 08-06-2012
Pader Napisano 8 Czerwiec 2012 Autor Napisano 8 Czerwiec 2012 Dziękuję, pozostaje tylko pytanie gdzie była umieszczona, może na wieczku??
tyfus Napisano 8 Czerwiec 2012 Napisano 8 Czerwiec 2012 Pader - myślę, że ciężko będzie stwierdzić : gdzie ?ale mógłbyś następnym razem podawać więcej informacji. Wielkość jesteśmy w stanie sobie wyobrazić - porównując z cukierkiem ... a z czego wykonany ? samo znaczek" to mało - metalowy ? papier ? kartonik ?to może też czasem pomóc w ustaleniu szczegółów ... czasem ...może to było przyklejone, może to była zawieszka reklamowa, jak to teraz czasem jaest na alkoholach ?
Pytanie
Pader
Dostałem dziwny znaczek po musztardzie, czy ktoś kojarzy rok produkcji i dokładnie do czego służyła??
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.