Skocz do zawartości
  • 0

Metalowe drzwiczki w ścianie

majki2001

Pytanie

Napisano
Witam, jestem tutaj nowy więc jeżeli to zły temat to sorry.
Mieszkam w poniemieckim domu. Dom jest podzielony na 4 mieszkania więc sam tutaj nie mieszkam :) Sąsiadka już starsza osoba poprosiła mnie aby pomalować jej mieszkanie gdyż już długo (z ponad 8 lat) nie było malowane. Dodam że posiada ładne drewniane stare meble (ciężkie jak cholera) podczas przesuwania szafy w trzy osoby :D za szafą pojawiły się w ścianie metalowe drzwiczki. Pytałem się czy wie co tam może być ale niestety tego nie wie więc to zostawiliśmy i ponownie zostało zakryte szafą. I teraz moje pytanie co może za takimi drzwiczkami być? Z jednej strony jest wielka ciekawość z drugiej strach bo cóż była wojna może bomba i inne rzeczy. Nie znam historii domu więc więcej wam nie mogę niestety powiedzieć. Jest jeszcze strych na którym zapewne można znaleźć coś ciekawego ale teraz wole tam nie wchodzić gdyż grasują tam kuny a pogryziony być nie chce.

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
nie podałeś wymiarów (orientacyjnych) tych drzwiczek, ale jak sądzę te drzwiczki są do czyszczenia komina.
najczęściej takie znajdują się na poziomie piwnicy, ale tak jak u mnie w pracy - są na parterze.

same drzwiczki znajdziesz w tym wątku - porównaj

http://www.pasja-eksploracja.pl/forum/inne/drzwiczki-od-wyczystki-komina-z-poziomu-piwnicy-wykonane-z-zeliwa/

-pozdro-

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie