polplastoka Napisano 31 Maj 2012 Autor Napisano 31 Maj 2012 Witam serdecznie. Zamieszczam fotografię absolwentów Szkoły Podchorążych Artyleri w Toruniu rocznik 1932. Poniżej zamieszczę skan odwrotnej strony tej fotografii, na której widnieje obszerny opis.
polplastoka Napisano 31 Maj 2012 Autor Napisano 31 Maj 2012 Może ktoś rozpozna osoby na zdjęciu, może to Wasi dziadkowie. Mnie interesuje najbardziej postać oznaczona 9, jest to właściciel fotografii, tak mi się wydaję.
polplastoka Napisano 1 Czerwiec 2012 Autor Napisano 1 Czerwiec 2012 Witam. Razem z kolegą, a raczej sam kolega mój ustalił, że Pan z nr 9 nazywa się najprawdopodobnien Kazikowski Jan. Zamieszczone zdjęcie pochodzi z Oflagu 7A Murnau. Poniżej zamieszczam skan odwrotnej strony tej fotografii.
polplastoka Napisano 1 Czerwiec 2012 Autor Napisano 1 Czerwiec 2012 Nie mam pewności, bo nie ma opisu na drugiej stronie tego zdjęcia, ale myślę, że zostało wykonane po wyzwoleniu Murnau.
Gavrylo Napisano 2 Lipiec 2012 Napisano 2 Lipiec 2012 Witam. Znalazłem zdjęcie mojego dziadka (sprawa na foto). Ma odznakę SPA. Czy można jeszcze coś się dowiedzieć o nim więcej na podstawie tego zdjęcia? Wiem o nim tylko ze zaginał w 1939 roku.
stifz Napisano 31 Lipiec 2012 Napisano 31 Lipiec 2012 Witaj.Podaj imię i nazwisko dziadka oraz datę urodzenia.Poszperam w wykazach absolwentów i coś się pewnie znajdzie.A kim jest oficer z lewej?Pozdrawiamstifz
PSZACZNAM Napisano 31 Lipiec 2012 Napisano 31 Lipiec 2012 Polplastoka, osoba z pierwszego zdjęcia oznaczona nr 9 to asz stary" czyli dowódca. Nie może to być właścicile zdjęcia/autor opisu, który podpisał się Janek, bo on pewnie trzymał aparat i zrobił to zdjęcie. Poza tym gość z Muzrnau, nie jest podobny do gościa nr 9 - tak mi się przynajmniej wydaje. Zwróć uwagę na kręcone włosy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.