rwb Napisano 30 Maj 2012 Autor Napisano 30 Maj 2012 Witam,Od 12 lat prowadzę w Internecie Buttonarium, czyli stronę poświęconą kolekcjonowaniu guzików – filobutonistyce. Cały czas mozolnie udoskonalam ją, a także wzbogacam o coraz to nowe eksponaty. Stale dbam o rzetelność zamieszczanych tam informacji. Strona ma już stałe grono odbiorców. Obecna wersja Buttonarium jest jej drugą wersją, pierwsze wydanie było bardzo, bardzo proste i ubogie. W obecnej wersji Buttonarium funkcjonuje od 1 czerwca 2009 roku, czyli już 3 lata. Na dzień dzisiejszy, wiele rzeczy należałoby już unowocześnić i dostosować do zmieniających się i stale rosnących wymagań i potrzeb odbiorców. Systematycznie dochodzą do mnie informacje co można by jeszcze zmienić i co można by jeszcze dodać na stronie. Modernizacja Buttonarium przerosła już moje umiejętności i możliwości, dlatego doszedłem do wniosku, że trzeba tą pracę zlecić profesjonaliście. Skoro ma to być zrobione profesjonalnie, to znaczy, że nie obejdzie się bez kosztów. Jak się dowiedziałem, na modernizację strony potrzeba jest ok. 2000 złotych.Ponieważ kwota ta przerasta już moje możliwości (co roku płacę już za jej utrzymanie), dlatego postanowiłem zwrócić się do Was z prośbą wsparcia finansowego tego przedsięwzięcia. Jeśli macie chęć wesprzeć Buttonarium, to zapraszam do wzięcia udziału w aukcji na Allegro:http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=525064Zwycięzca aukcji zostanie uhonorowany wpisem na stronie Buttonarium. Wpis znajdzie się oczywiście już w nowej wersji strony i będzie informował, że dana osoba wsparła finansowo ostatnią jej modernizację. Satysfakcja gratis :).Proszę pamiętać, aby w tytule przelewu koniecznie dopisać: Buttonarium plus własny nick.W przypadku wzięcia udziału w aukcji proszę też o potwierdzenie dokonanego przelewu mailem na mój adres: rwbguziki@wp.plW nowej wersji strony zamierzam rozbudować możliwości wyszukiwarki guzików, a także umożliwić łatwiejsze dopisywanie komentarzy pod guzikami. Wybrane osoby będą miały możliwość edycji opisów pod eksponatami. Mam nadzieję, że zmiany w nowej wersji Buttonarium szybko zaprocentują poprawą jakości zawartych tam informacji oraz ich wzbogaceniem.Zapraszam do wzięcia udziału w aukcji.W razie jakichkolwiek pytań proszę o maila – rwbguziki@wp.plrwbPs. Posta tej samej treści umieściłem na kilku zaprzyjaźnionych forach internetowych.
slawgo Napisano 30 Maj 2012 Napisano 30 Maj 2012 Szczytny cel. Popieram w całej rozciągłości, zachęcam też innych kolegów do wpłaty. Każdy z nas korzysta za friko z Buttonarium, wnieśmy więc po parę cegiełek na unowocześnienie. Proszę o podanie nr konta do wpłaty. Szkoda dorabiać allegro.
rwb Napisano 2 Czerwiec 2012 Autor Napisano 2 Czerwiec 2012 Witam,Wbrew temu co napisałem powyżej, że listę wspierających modernizację strony umieszczę dopiero w nowej wersji strony, zrobiłem to już teraz, jeszcze na starej stronie. Dzięki temu każdy kto dokonał wpłaty na ten cel będzie miał wgląd czy jego pieniądze dotarły. Wszyscy inni będą mogli śledzić rozwój sytuacji.Poza tym tak będzie lepiej dla przejrzystości całego przedsięwzięcia.Podaję link do Listy:[url]http://www.buttonarium.eu/lista.php[/url]rwb
rwb Napisano 2 Czerwiec 2012 Autor Napisano 2 Czerwiec 2012 Poprawiam link:http://www.buttonarium.eu/lista.php
rwb Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Napisano 9 Czerwiec 2012 Witam,Przez ostatnie 10 dni udało się zebrać 800 złotych, czyli 40% potrzebnej sumy. Jeśli nie uda mi się zebrać całej kwoty, to będę musiał zrezygnować z części pomysłów na modernizację Buttonarium. Może znacie jakiegoś hojnego sponsora, który zechciałby dołożyć te brakujące 1200 złotych.Dokładny opis sytuacji związanej z modernizacją strony, w tym aktualnie brakująca kwota, znajduje się po tym adresem:http://www.buttonarium.eu/lista.phpDotychczasowym ofiarodawcom serdecznie dziękuje za wsparcie finansowe.rwb
adek_ Napisano 11 Czerwiec 2012 Napisano 11 Czerwiec 2012 a może modzi podwiesili by ten wątek na jakiś czas na stałe wyżej?
rwb Napisano 15 Czerwiec 2012 Autor Napisano 15 Czerwiec 2012 Informuję wszystkich zainteresowanych, że łącznie z zadeklarowanymi wpłatami, udało mi się zebrać całą kwotę potrzebną na modernizację Buttonarium. Prace nad nową wersją strony już się rozpoczęły. Mam nadzieję, że nowe rozwiązania szybko wpłyną na poprawę wartości merytorycznej prezentowanych na stronie informacji, jak również spowodują, że zmniejszy się ilość błędów występujących w niektórych opisach guzików.Korzystając z okazji, chciałem bardzo serdecznie podziękować wszystkim osobom, które postanowiły wspomóc modernizację strony, jak również chciałem też podziękować za wiele miłych słów pod adresem Buttonarium. Cieszę się, że wspólnie tworzymy wartościowe źródło informacji na temat tego bardzo ciekawego i stale się rozwijającego hobby.Lista wspierających znajduje się na stronie: http://www.buttonarium.eu/lista.phpPozwólcie, że podzielę się z wami jeszcze jedną refleksją.Sprawność i powodzenie tej akcji dowodzi, że polscy poszukiwacze skarbów" nie są nastawieni tylko i wyłącznie na zysk. Wyraźnie widać, że chodzi im o coś więcej niż tylko pieniądze i kiedy trzeba chętnie i łatwo sięgają do własnej kieszeni żeby wspomóc jakiś sensowny cel.jeszcze raz wszystkim serdecznie dziękujęRobert - rwb
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.