Skocz do zawartości
  • 0

element z Polskiego samolotu płatowca ?

sidzok

Pytanie

Napisano

Witam! Znalazłem taki przedmiot i nie wiem co to może być?? Na chłopski rozum wydaje mi się, że jest to jakiś element z polskiego samolotu. Tylko nie znam się na tym za bardzo i tu proszę o pomoc kolegów w identyfikacji:) Z góry dzięki za pomoc:) pozdrawiam SiDżOk

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Znalazłem taki przedmiot i nie wiem co to może być?? Na chłopski rozum wydaje mi się, że jest to jakiś element z polskiego samolotu. Tylko nie znam się na tym za bardzo i tu proszę o pomoc kolegów w identyfikacji:) Z góry dzięki za pomoc:) pozdrawiam SiDżOk

Napisano
zdaje sie ze jest to czesc celownika plot do cmk hotchkins.
Kiedys znajomy znalazl cos takiego na Zielonym i tak to zostalo zidentyfikowane.
Napisano
No i się wyjaśniło:) Wielkie dzięki za pomoc! chyba trzeba będzie pochodzić za resztą jak kol. peterpan podpowiada :p pozdrawiam
Napisano
Raczej fragment cięgna z samolotu, do hotchkinsa ten krótszy pręt by szedł e/w równo z osią, tak sądzę a z tego co widziałem uchwyty miały kształt U a pomiędzy z dwóch strony były przejścia do karabinka. Ten mały trzpień pewnie jest niekompletny może miał nabity uchwyt, może coś otwierał np kabinę, takie moje przypuszczenia na chłopską logike.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie