Skocz do zawartości

Zapalniki carskie i Austro-Węgierskie

Jablo666

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć Koledzy, uznałem że dział o identyfikacji się nie nada wiec spytam tu, wytłumaczcie mi najlepiej łopatologicznie czemu zapalniki z pierwszej wojny Austro-Węgier i Carskie można zbierać, kolekcjonować, nie mając po tym przykrych spotkań z niebieskimi panami, a inne np. pruskie już nie ??
Napisano
Kto Ci takich pierdół naopowiadał,że inne np.pruskie są e" ?
Wszystko można zbierać o ile ich zawartość nie koliduje z wiadomą ustawą,lub jeśli nie dasz się złapać:)
Napisano
Więc tak kolega twierdzi że zapalniki carskie i Austro-Węgier mają w sobie czarny proch, który jest legalny, a zapalniki innych narodowości, zazwyczaj wypełnione były inną zawartością nie dozwoloną w Polsce. Więc czy ma on jakąś racje w tym co mówi? bo tak w zasadzie to chce tylko wiedzieć, czy zamknęli by mnie za posiadanie carskich i Austro-Węgierskich zapalników, bo jeśli wszystkie z nich mam na myśli zapalniki szrapnelowe, w zapale mają czarny proch to raczej niema problemu z ich posiadaniem, lecz jeśli istnieją od tej reguły wyjątki, to najlepiej polećcie mi dobrą lekturę do poczytania bym takowych nie zbierał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie