Jablo666 Napisano 20 Maj 2012 Autor Share Napisano 20 Maj 2012 Cześć Koledzy, uznałem że dział o identyfikacji się nie nada wiec spytam tu, wytłumaczcie mi najlepiej łopatologicznie czemu zapalniki z pierwszej wojny Austro-Węgier i Carskie można zbierać, kolekcjonować, nie mając po tym przykrych spotkań z niebieskimi panami, a inne np. pruskie już nie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 20 Maj 2012 Share Napisano 20 Maj 2012 Kto Ci takich pierdół naopowiadał,że inne np.pruskie są e" ?Wszystko można zbierać o ile ich zawartość nie koliduje z wiadomą ustawą,lub jeśli nie dasz się złapać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jablo666 Napisano 21 Maj 2012 Autor Share Napisano 21 Maj 2012 Więc tak kolega twierdzi że zapalniki carskie i Austro-Węgier mają w sobie czarny proch, który jest legalny, a zapalniki innych narodowości, zazwyczaj wypełnione były inną zawartością nie dozwoloną w Polsce. Więc czy ma on jakąś racje w tym co mówi? bo tak w zasadzie to chce tylko wiedzieć, czy zamknęli by mnie za posiadanie carskich i Austro-Węgierskich zapalników, bo jeśli wszystkie z nich mam na myśli zapalniki szrapnelowe, w zapale mają czarny proch to raczej niema problemu z ich posiadaniem, lecz jeśli istnieją od tej reguły wyjątki, to najlepiej polećcie mi dobrą lekturę do poczytania bym takowych nie zbierał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.