Witam wszystkich serdecznie! To mój pierwszy post na tym forum więc, może powiem coś o sobie. Pochodzę z Kozienic, interesuję się historią w szczególności wydarzeniami, które miały miejsce podczas I-II WŚ w rejonie mojego miasta. Posiadam dość dużą kolekcję oryginalnych fotografii obrazujących Kozienice i inne okoliczne miejscowości z tamtego okresu. Ostatnio wpadły w moje ręce dwa nowe zdjęcia, Na pierwszym widać pałac w Kozienicach oraz jednostkę Wehrmachtu podczas postoju (najprawdopodobniej z 1 Dywizji Lekkiej). Jednak największe zainteresowanie wzbudziło we mnie drugie zdjęcie, na którym widać grupę oficerów Niemieckich, gdzie odnoszę wrażenie że pierwszy od prawej to Stauffenberg, wtedy był kwatermistrzem w 1 Dywizji Lekkiej, udało mi się rozpoznać jeszcze drugiego oficera z tej dywizji (opis na zdjęciu) co przekonuje mnie coraz bardziej, że to właśnie on. Ciekawy jestem jakie jest wasze zdanie na ten temat, i prośba o identyfikację pozostałych oficerów.
Pytanie
kozienice39
Witam wszystkich serdecznie!
To mój pierwszy post na tym forum więc, może powiem coś o sobie. Pochodzę z Kozienic, interesuję się historią w szczególności wydarzeniami, które miały miejsce podczas I-II WŚ w rejonie mojego miasta. Posiadam dość dużą kolekcję oryginalnych fotografii obrazujących Kozienice i inne okoliczne miejscowości z tamtego okresu.
Ostatnio wpadły w moje ręce dwa nowe zdjęcia, Na pierwszym widać pałac w Kozienicach oraz jednostkę Wehrmachtu podczas postoju (najprawdopodobniej z 1 Dywizji Lekkiej). Jednak największe zainteresowanie wzbudziło we mnie drugie zdjęcie, na którym widać grupę oficerów Niemieckich, gdzie odnoszę wrażenie że pierwszy od prawej to Stauffenberg, wtedy był kwatermistrzem w 1 Dywizji Lekkiej, udało mi się rozpoznać jeszcze drugiego oficera z tej dywizji (opis na zdjęciu) co przekonuje mnie coraz bardziej, że to właśnie on.
Ciekawy jestem jakie jest wasze zdanie na ten temat, i prośba o identyfikację pozostałych oficerów.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.