s_boj Napisano 10 Maj 2012 Autor Share Napisano 10 Maj 2012 Z całą pewnością jest ten:http://www.2rp.pl/motocykle/cws55/index.htmNiestety znam go tylko z jednego zdjęcia, więc jakby ktoś miał więcej fotek, to będę wdzięczny.Na kilku strona znalazłem jednak informację o dwóch zachowanych egzemplarzach, z których jeden miał zostać znaleziony na Wschodzie i sprowadzony do Polski.http://oldtimery.com/index.php?option=com_content&view=article&id=158:cws-m55-pierwszy-polski-seryjny-motocykl&catid=19:stare-motocykle&Itemid=553http://www.weu1918-1939.pl/tabory/motocykle/m_55/dowodztwo_taborow_motocykle_m_55.htmlCzy ktoś z Was może zweryfikować te dane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zundapp Napisano 10 Maj 2012 Share Napisano 10 Maj 2012 Ten czerwony należy do p.Fruby. Ja osobiście wiem jeszcze o jednej sztuce tej samej serii, którą posiada p.Fruba. Egz. o którym ja pisze jest na Podlasiu i stoi grzecznie w piwnicy od lat 60-tych. Oczywiście ma pewne braki, ale stoi w całości. Musze przyznać, że od wielu lat zabiegam o odkupienie tego egz. z Podlasia i jeszcze się nie udało. Jednak pewne postępy poczyniłem ponieważ ze 4 lata temu udało mi się od tego samego człowieka odkupić bmw r75 bez wózka bocznego w wersji tzw.syberyjskiej, a negocjacje zajeły mi kilka lat:-) Jak jechałem na Podlasie to pierwszego dnia odwiedzałem właściciela tych motocykli. Poza r75 odkupiłem silnik do nsu kalosza, cały silnik ale bez wału do zundappa sahary,kompletny dyfer do sahary+drugą obudowe i wiele gratów do r12. Wiem jednak, że kiedyś zostane właścicielem tego cws-a:-) Ostanio oglądałem ten motocykl na początku marca, ale o sprzedaży na razie nie ma mowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KWINTO Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 witam.można się czegoś więcej dowiedzieć na temat tego CWS-a???masz może jakieś foty?może być ewentualnie na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zundapp Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Fotek w tej chwili nie mam. W ubiegłą niedziele byłem na Podlasiu i oczywiście złożyłem wizyte właścicielowi tego motocykla. O sprzedaży nie ma na razie mowy. Ten motocykl u obecnego właściciela nigdy jeżdził nie będzie, ale sprzedać nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zundapp Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 tzn.fotkami w tej chwili nie dysponuje, ale generalnie mam 2 czy 3 zdjęcia na papierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pderkacz Napisano 27 Czerwiec 2012 Share Napisano 27 Czerwiec 2012 zundapp odbiez pocztę prywatną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KWINTO Napisano 28 Czerwiec 2012 Share Napisano 28 Czerwiec 2012 nie mógłbyś ich zeskanować i pusćić na PW?jestem fanem tego sprzętu,naprawdę mnie to ciekawi.nie uronisz rąbka tajemnicy z jakiej części podlasia jest ta 55-ka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KWINTO Napisano 28 Czerwiec 2012 Share Napisano 28 Czerwiec 2012 ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaaneshadorrer Napisano 28 Czerwiec 2012 Share Napisano 28 Czerwiec 2012 oj tam, podaj mi nr telefonu do gościa, to chętnie odkupie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zundapp Napisano 28 Czerwiec 2012 Share Napisano 28 Czerwiec 2012 Myśle, że ogranicze się do określenia, że jest na Podlasiu i tak to zostawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KWINTO Napisano 28 Czerwiec 2012 Share Napisano 28 Czerwiec 2012 spoko,luz,zorganizuj te zdjęcia,o ile możesz i chcesz.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EXE Napisano 12 Lipiec 2012 Share Napisano 12 Lipiec 2012 Podłączam się do prośby o fotki CWSa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szable Napisano 9 Październik 2017 Share Napisano 9 Październik 2017 Witam czy są jakieś newsy w temacie CWS-a nr 2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 14 Październik 2017 Share Napisano 14 Październik 2017 Dla mnie istnienie tego CWS pachnie bajką o mchu i paproci. Facet na Podlasiu i chyba wiem o kim mowa faktycznie miał Saharę i CWS lub 1000 ale nie M55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.