sonicsquad Napisano 8 Czerwiec 2012 Napisano 8 Czerwiec 2012 Czyli polski samolot treningowo-akrobacyjny PWS-11 (PWS-13)z roku 1929 :)
qzek3 Napisano 9 Czerwiec 2012 Napisano 9 Czerwiec 2012 Dodam jeszcze że samolot bazuje na lotnisku Palm Beach na Florydzie USA.
sonicsquad Napisano 9 Czerwiec 2012 Napisano 9 Czerwiec 2012 Gumbi. Jak tam wskaźnik? Czekamy do poniedziałku?
mac Napisano 9 Czerwiec 2012 Napisano 9 Czerwiec 2012 Prawidłowo, zadajesz. Tylko Panowie wytworzył się mały problem w związku z postępem techniki programistycznej,nie ma już sensu wklejanie zwykłych zdjęć ponieważ google na podstawie adresu np. zdjęcia na forum zagadek odkrywcy odkrywcy znajduje identyczne zdjęcie oryginale, czego skutkiem jest prościutkie otrzymanie opisu samolotu. Proponuję więc aby zdjęcie przed wklejeniem popsuć (tak jak to zrobił kolega Sonicsquad w: https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum26/hhhh.jpg ). Popsutego zdjęcia zie da już się znaleść tak łatwo.W przciwnym razie zagadka będzie rozwiązana po paru sekundach. Proponuję wziąć to pod uwagę.Pozdrawiam :)
gumbi Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Napisano 9 Czerwiec 2012 Witaj Sonicsquad. asmucę" Cię. Przy obecnym tempie może się okazać, że jeszcze tydzień przetrwamy na cz. 14.
mac Napisano 10 Czerwiec 2012 Napisano 10 Czerwiec 2012 Nie czytałeś tego co pisałem powyżej :)DAR-21 Vector
qzek3 Napisano 10 Czerwiec 2012 Napisano 10 Czerwiec 2012 Czytałem.Ale to taka pierwsza moja rozgrzewkowa zagadka ;.Oczywiście odp.prawidłowa. Zadajesz.
sonicsquad Napisano 10 Czerwiec 2012 Napisano 10 Czerwiec 2012 Może zamiast tak po obrazkach szukać, lepiej byłoby poczytać historię lotnictwa cywilnego i wojskowego? Bardziej obeznani koledzy wiedzą np. że brzydkie samoloty to włosi robili, wielkie - ruscy... :) Miast od razu wrzucać fotkę do internetu, wyjąć książkę z biblioteczki i czytać...
mac Napisano 10 Czerwiec 2012 Napisano 10 Czerwiec 2012 Iak ?? To dlaczego sam psujesz" obrazki ??:)Zagadka:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.