wasil Napisano 5 Maj 2012 Autor Share Napisano 5 Maj 2012 WitamPoszukuje informacji zdjęć, regulaminów, wspomnień na temat saperów w LWP 60-80. Interesuje mnie jakie mieli wyposażenie, przydziały jednostkowe (czy np zdarzało się ze byli przydzielani np. czasowo do jakieś jednostki piechoty czy pancernej). Jak by ktoś posiadał regulaminy instrukcje to był bym wdzięczny.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasil Napisano 5 Maj 2012 Autor Share Napisano 5 Maj 2012 Interesowała by mnie też instrukcja jak oznaczać pole minowe, może być słowna. Posiadam chorągiewki jakieś taśmy linki itd ale pojęcia nie mam co i jak z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 7 Maj 2012 Share Napisano 7 Maj 2012 Ja bym zaczal od strony internetowej CBW i dzialu instrukcji i regulaminow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 7 Maj 2012 Share Napisano 7 Maj 2012 Polecam tą pozycjehttps://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum23/lwp6.jpgZnajdziesz w niej sporo schematów,szkiców pól minowych,sposobu oznaczania,opisów rozminowywania kraju.Zdjęcia sprzętu itpPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 18:42 07-05-2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.