karol.kusmierz Napisano 5 Maj 2012 Autor Napisano 5 Maj 2012 Proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu. Wg. mnie zapinka ale nie jestem pewny.Z jakiego okresu pochodzi i kto mógł takich używać?
karol.kusmierz Napisano 6 Maj 2012 Autor Napisano 6 Maj 2012 Nie chodzi tu o złoto bo klamra ss to nie jest, chodzi o potencjalne określenie pochodzenia, wskazałem miejsce w którym ozdoba" wyskoczyła jako pola gdzie toczyła się bitwa by przybliżyć Kolegom miejsce.Wymiary:szerokość w szczytowych miejscach 57mm wysokość 29mm
Jablo666 Napisano 5 Maj 2012 Napisano 5 Maj 2012 jeśli ozdoba pochodziła z pola bitwy to może to z ładownicy? a wygięta mogła zostać w dawnych czasach, a patyna narosła przez lata.
Hebda Napisano 5 Maj 2012 Napisano 5 Maj 2012 Jakbyś na terenie bitwy pod grunwaldem trafił zeta z prlu to byś twierdził że moniak z 15wieku?Wymiary?Może fragment zwykłej klamry kostiumowej
karol.kusmierz Napisano 5 Maj 2012 Autor Napisano 5 Maj 2012 Proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu. Wg. mnie zapinka ale nie jestem pewny.Z jakiego okresu pochodzi i kto mógł takich używać?
lysy452 Napisano 5 Maj 2012 Napisano 5 Maj 2012 jednak się myliłem,to jest klamra oficera SS.....jesteś strasznie uparty,wpadło ci kawałek mosiądzu a wmawiasz nam ze to złoto,wiec zaniechaj.Pozdro
lysy452 Napisano 5 Maj 2012 Napisano 5 Maj 2012 na pewno nie klamra i nie zapinka,rodzaj pogiętej ozdoby
karol.kusmierz Napisano 5 Maj 2012 Autor Napisano 5 Maj 2012 TO WYGIĘCIE JEST JAKBY FABRYCZNE, FARBA NIE JEST W JAKIŚ SPOSÓB ODPRYŚNIĘTA.
karol.kusmierz Napisano 5 Maj 2012 Autor Napisano 5 Maj 2012 akurat patyna pokrywa tutaj zabarwienie przedmiotu, to miałem na myśli kolego Weles, tak czy tak może coś konkretnego na temat tego przedmiotu, a nie łapanie za słówka?
karol.kusmierz Napisano 5 Maj 2012 Autor Napisano 5 Maj 2012 jeśli chodzi o materiał przedmiotu najprawdopodobniej mosiądz
Pytanie
karol.kusmierz
Proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu. Wg. mnie zapinka ale nie jestem pewny.
Z jakiego okresu pochodzi i kto mógł takich używać?
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.